Pereiti į pagrindinį turinį

"Paleisk, Rokį, gaidy!"

2009-02-14 09:00

Seimo nario Roko Žilinsko ir jo draugo Marko Gurskio baudžiamojoje byloje – naujos detalės, kurias atskleidė tiek liudininkai, tiek kaltinamųjų advokatai.

Nukentėjusiu pripažintas taksi vairuotojas Olegas Chatkevičius vakar teisme pasakojo, kad 2007 m. ankstų gruodžio 4-osios rytą prie "Amatininkų užeigos" Vilniuje į jo automobilį įsėdo du vyrai. Vieną jų – tuometį LNK "Žinių" vedėją R.Žilinską – vairuotojas sakė atpažinęs.

Anot jo, R.Žilinskas rankose laikė vienkartinį indą su alkoholiu, bet jį netrukus išliejo automobilio viduje. Tada supykęs O.Chatkevičius atsisakė užsukti į degalinę, kad keleiviai galėtų nusipirkti daugiau svaigalų. Į tai esą R.Žilinskas ir jo draugas atsakė įžeidimais ir necenzūriniais žodžiais.

Galų gale vairuotojas sustabdė automobilį prie parduotuvės Antakalnio gatvėje. Bet keleiviai, O.Chatkevičiaus teigimu, mėgino pasprukti nuo jo nesusimokėję, todėl jis iškvietė policiją, o paėmęs R.Žilinską už alkūnės pasodino į automobilį.

Teisėjas Gintaras Dzedulionis atkreipė dėmesį, kad sustojus prie parduotuvės skaitiklis rodė 36 litus, tačiau vėliau R.Žilinskui ir M.Gurskiui buvo pateikta 47 litų sąskaita. "Stovėjau, laikas eina, irgi pinigai", – teisinosi taksi vairuotojas.

Teisiamųjų gynėjų paklaustas, ar žino, kad pagal taisykles jis negalėjo į automobilį priimti neblaivių asmenų, O.Chatkevičius pripažino, jog pažeidė tvarką.

Advokatas Zbignevas Jankovskis taip pat atkreipė dėmesį, kad pinigų nesumokėjimas yra civiliniai santykiai, todėl esą ne policijos kompetencija tai spręsti. "Kai nueinate į kirpyklą ir jus blogai apkerpa, policijos juk nekviečiate", – sakė gynėjas.

Penktadienį teisme taip pat liudiję policijos pareigūnai teigė, kad būdami neblaivūs R.Žilinskas bei M.Gurkis stumdė ir taksi vairuotoją, ir juos. Vežti juos į policijos komisariatą nuspręsta, kai M.Gurskis esą pribėgo prie vieno iš jų ir pasakė: "Paleisk Rokį, gaidy."

Nuvežti į komisariatą teisiamieji, anot policininkų, elgėsi agresyviai, keikėsi, stumdėsi, dėl to R.Žilinskui buvo uždėti antrankiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų