Pereiti į pagrindinį turinį

Parodos kalno remontas vėluoja

2012-08-22 05:00
Parodos kalno remontas vėluoja
Parodos kalno remontas vėluoja / Tomo Raginos, skaitytojų nuotr.

Nors buvo žadėta, rugsėjo 1-ąją autobusai į Parodos kalną nekils. Dabar miesto savivaldybė skelbia, kad viešasis transportas čia važinės nuo rugsėjo 20 dienos.

Čia dirbančios bendrovės atstovai ne tik vėluoja atlikti darbus. Paaiškėjo, kad statybvietėje jie išmėtė oficialius dokumentus, iš kurių galima sužinoti, už kiek perkamos statybinės medžiagos, kiek uždirba darbininkai.

Darbininkų atlyginimai

Į „Kauno dieną“ kreipėsi skaitytojai, kurie eidami pro neužtvertą Parodos gatvės statybvietę pastebėjo, kad čia mėtosi įvairūs dokumentai. Priėję arčiau kauniečiai pamatė, kad tai – rekonstrukciją vykdančios bendrovės „Fegda“ darbų užmokesčio apskaitos žiniaraščiai, atlyginimų paskirstymo lentelės, statybos padalinio darbo laiko apskaitos žiniaraštis bei įvairūs brėžiniai.

Dokumentuose ne tik pateikiamos darbuotojų pavardės, uždirbti atlyginimai, juose galima rasti ir kai kurių asmenų parašus, oficialius įmonės spaudus.

Dokumentuose matyti, kaip skiriasi darbininkų valandinis įkainis. Štai Viktoro K. valanda darbo įvertinta 18,49 lito, o jo kolegos Mindaugo B. – 27,73 lito.

Pasak skaitytojų, šie dokumentai statybvietėje mėtėsi per Žolinę, o aplink nesimatė nė gyvos dvasios, niekas nedirbo, prie iškastų tranšėjų žaidė vaikai. Iš atsiųstų nuotraukų matėsi, kad gana storas pluoštas dokumentų jau sudrėkę, čia galbūt praleidę ne vieną dieną.

Nuotraukose buvo galima rasti ir Vilniuje statyto prekybinės paskirties pastato statybos padalinio darbo laiko apskaitos žiniaraštį.

Direktorius: nieko nepametėme

Bendrovės „Fegda“ Kauno filialo direktorius Oskaras Bardziliauskas su žurnalistais atsisakė kalbėtis telefonu ir paprašė klausimus atsiųsti raštu.

Paklaustas, ar jo darbuotojai dirbo per Žolinę ir galbūt pametė kokius nors dokumentus, direktorius atrašė, kad „įstatymai neleidžia dirbti per valstybines šventes, todėl nedirbome ir ką nors pamesti negalėjome“.

Nukėlė į rugsėjo pabaigą

Dar birželio pabaigoje savivaldybės išplatintame pranešime O.Bardziliauskas teigė, kad viešojo transporto eismas bus atnaujintas rugpjūčio viduryje. „Rugsėjo 1-ąją Parodos gatve važiuos autobusai, todėl moksleiviai ir studentai nepatirs nepatogumų“, – tuomet tikino jis.

Dabar paaiškėjo, kad autobusai į Parodos kalną rugsėjo pradžioje nekils.

„Viešojo transporto eismas Parodos kalnu bus galimas nuo rugsėjo 20 d. Nors buvo planuota tai padaryti iki mokslo metų pradžių, šį terminą teko nukelti dėl nenumatytų darbų. Ilgai užtruko akmeninio grindinio ardymas ir akmenų išvežimas. Be to, reikėjo atlikti papildomus sankasos stiprinimo darbus geo tinklu, kadangi nebuvo galima pasiekti tinkamos sankasos sutankinimo lygio“, – teigė Kauno miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Alozyas Pakalniškis.

Pasak A.Pakalniškio, atkasus seniai įrengtus lietaus ir buities nuotekų tinklus, paaiškėjo, jog taip pat reikės atlikti ir papildomus buities nuotekų kanalizacijos perjungimus.

„Galutinė darbų pabaigimo data dėl šių aplinkybių nėra nukeliama. Parodos g. rekonstrukcija turi būti baigta iki šių metų gruodžio mėnesio“, – sakė A.Pakalniškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų