Paskirtas Vilniaus rajono vicemeras, Centro dešinės koalicija pasiskelbė opozicija

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono savivaldybės taryba penktadienį pritarė tarybos nario, socialdemokrato Algio Vaitkevičiaus kandidatūrai į vicemerus.

Posėdžio metu taryba, kurioje dalyvavo 28 politikai, A. Vaitkevičiaus kandidatūrai į vicemerus pritarė vienbalsiai. Tai pirmasis rajone paskirtas vicemeras.

„Algio patirtis yra pagrinde dirbant vyriausiuoju miškininku. Vadovavimo, darbo patirties yra sukaupęs tikrai ne vieną dešimtmetį, prisidėjęs prie tokių darbų kaip kelių tiesimai, infrastruktūros planavimas. Algio kompetencijos turbūt stipriausios būtent šiose srityse“, – tarybos nariams kandidatą pristatė Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevič. 

Tuo metu Centro dešinės koalicijos frakcija pranešė dirbsianti opozicijoje.

„Vakar įvykusio Centro dešinės frakcijos posėdžio metu buvo apsispręsta pasiskelbti opozicine frakcija ir balsavimu išrinktas opozicijos lyderis Gediminas Kazėnas“, – penktadienį tarybos posėdyje pranešė G. Kazėnas.

Kaip nurodo savivaldybė, pirmasis vicemeras A. Vaitkevičius anksčiau kelerius metus ėjo vyriausiojo miškininko pareigas, prisidėjo prie neformaliojo ugdymo srities, siekiant šviesti bei supažindinti jaunimą ir visuomenę su Lietuvos miškais, jų ekosistema.

Turiu, manau, kad sukauptą didelę patirtį, visą laiką stengiausi dirbti Vilniaus rajono gyventojų labui.

„Turiu, manau, kad sukauptą didelę patirtį, visą laiką stengiausi dirbti Vilniaus rajono gyventojų labui, dabar susiklostė tokia politinė situacija, kad man meras siūlo tas pareigas, tikiuosi, jūsų palaikymo. Kaip dirbau, taip dirbsiu visų labui, kaip mes visi“, – penktadienį tarybos posėdyje kalbėjo A. Vaitkevičius.

Daugumą šios kadencijos Vilniaus rajono taryboje turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija – krikščioniškų šeimų sąjunga. Jai taryboje yra atitekę 18 vietų iš 31. Socialdemokratai turi septynias, o Centro dešinės koalicija – šešias.

Centro dešinės koaliciją šioje savivaldybėje sudaro konservatoriai G. Kazėnas, Jonas Vasiliauskas, Vaidas Augūnas, liberalai Artūras Želnys ir Stasys Mušeikis bei Laisvės partijos narys Danielis Ilkevičius.

Frakcija taip pat nurodo, kad rems R. Duchnevičių ir jo administracijos darbus, kurie „atitinka Koalicijos programines nuostatas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
idomu kokia spalva igija chameleonas pasiskelbes dinozauru z=0

Jeigu

Jeigu portretas
as pasiskelbsiu negru - tikrai nuo to nepajuoduosiu!

A.Andriulytė

A.Andriulytė portretas
O kodėl nerašo, kad Agnei (Andriulytei) Zuokienei jau rado vietą Vilniaus raj. savivaldybėje, su mergautine pavarde.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių