Pereiti į pagrindinį turinį

Pavojingi grožio salonai

2012-07-20 23:59

Sveikatos specialistai rekomenduoja atsargiai rinktis grožio paslaugas teikiančius salonus, mat iš ten galima parsinešti pavojingą ligą.

Norint išvengti ligų būtina, kad paslaugas teikiančioje įstaigoje būtų laikomasi higienos. Per šių metų pirmąjį pusmetį Kauno mieste nustatyti aštuoni higienos normas pažeidę salonai. Prasižengusių įstaigų pavadinimai neskelbiami.

Visiems aštuoniems salonams, kuriuose rasta pažeidimų, surašyti administraciniai teisės pažeidimų protokolai. Vėliau patikrinus nustatyta, kad pažeidimai buvo pašalinti.

Kauno visuomenės sveikatos centro (KVSC) specialistė Ingrida Backūnienė teigė, kad minėtuose salonuose buvo netinkamai dezinfekuojami, sterilizuojami įrankiai, o vienkartiniai įrankiai naudojami pakartotinai, darbuotojai neturėjo sveikatos žinių atestavimo pažymėjimų.

Nuo sausio pradžios iki liepos vidurio Kaune iš viso buvo patikrintos 153 kirpyklos, kosmetikos kabinetai, grožio salonai. Grožio salonų kontrolė atliekama ne dažniau kaip kartą per metus.

KVSC duomenimis, įtariama, kad pernai Kauno apskrityje du asmenys hepatitu B užsikrėtė atliekant grožio paslaugas, keturi – medicinines invazines procedūras.

Atliekant procedūras, per kurias pažeidžiama oda, gleivinė, krauju ar kitais kūno skysčiais užterštas darbo instrumentas perneša infekciją kitam žmogui, yra tikimybė užsikrėsti ne tik hepatitu B, C, bet ir ŽIV.

Specialistų teigimu, šiemet Kauno apskrityje per šešis mėnesius užregistruota 14 ŽIV atvejų, o pernai – 21. Vien tik Kaune pernai užregistruoti devyni nauji infekcijos atvejai. Susirgusiųjų amžiaus vidurkis – 34 metai.

Pernai KVSC specialistai Kauno mieste ir rajone patikrino 235 kirpyklas ir grožio salonus. Beveik pusėje jų buvo netinkamai atliekama įrankių dezinfekcija, pakartotinai naudojami vienkartiniai įrankiai. 26 proc. patikrintų salonų aptikta netinkama grožio paslaugų aprašų forma. 14 proc. salonų darbuotojų buvo nepasitikrinę sveikatos ir neturėjo sveikatos žinių atestavimo pažymėjimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų