Pereiti į pagrindinį turinį

Permainos Ūkio banke

2009-03-21 09:00
Permainos Ūkio banke
Permainos Ūkio banke / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Versija: ar L.Varanavičius tikrai traukiasi iš banko?

Po kovo 27 d. vyksiančio Ūkio banko metinio susirinkimo paaiškės, ar šio banko Stebėtojų tarybos pirmininkas Liutauras Varanavičius trauksis iš banko, ar dirbs jame toliau.

"Kauno dienos" žiniomis, praėjusią savaitę Ūkio banko Stebėtojų tarybos pirmininkas Liutauras Varanavičius Stebėtojų tarybai įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Banko akcininkai apie tai turėtų būti informuoti kovo 27 d. per metinį susirinkimą. Susirinkime planuojama rinkti naują tarybos narį.

Ūkio banko atstovai L.Varanavičiaus atsistatydinimo pareiškimo komentuoti nelinkę, nes esą kol kas dar neaišku, ar bankininkas paliks darbovietę.

"Atsistatydinimo motyvai tikrai nesusiję su banku, jie susiję su mano visuomenine veikla – noriu koncentruotis į futbolą ir visą dėmesį skirti tik futbolo federacijai. Man teko pasirinkti", – šią savaitę naujienų agentūrai BNS sakė 39-erių L.Varanavičius.

Žiniasklaidos teigimu, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento L.Varanavičiaus traukimasis iš banko gali būti susijęs su kilusiais nesutarimais tarp jo ir Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) prezidento Vladimiro Romanovo. Esą įtampa tarp bankininkų kilo dėl išsiskyrusių nuomonių apie futbolo reikalus ir atsistatydinimas V.Romanovui neturėjo būti netikėtas.

L.Varanavičius "Kauno dienai" sakė, kad yra susitarimas susiklosčiusios situacijos nekomentuoti iki Stebėtojų tarybos posėdžio, nes esą kol kas į žiniasklaidą patenka netiksli informacija.

V.Romanovas, kuriam priklauso Edinburgo futbolo klubas "Heart of Midlothian" ir kai kurie kiti futbolo klubai, pastaruoju metu negaili kritikos LFF, kuriai vadovauja L.Varanavičius.

L.Varanavičius bankininko karjerą pradėjo 1997 m. Tuomet jis pradėjo vadovauti Ūkio banko valdybai. Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininku jis tapo 2002-ųjų kovą. Dabartinės kadencijos stebėtojų taryboje L.Varanavičius dirba nuo 2006 m. kovo 3 d., jo kadencija turėjo baigtis 2010 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų