Pereiti į pagrindinį turinį

Pilies bokšto pardavimo sandoris

2008-12-17 09:00
Pilies bokšto pardavimo sandoris
Pilies bokšto pardavimo sandoris / Ingos Juodytės nuotr. Masalas: Vilniaus gatvėse jau kurį laiką buvo galima pastebėti pranešimų, skelbiančių apie Gedimino pilies pardavimą.

Sensacija ar kriminalas? "Nevykęs pokštas", – "Vilniaus dienai" atsakė Gedimino pilies vedėja Asta Daunoravičienė. Žinia, kad Gedimino pilis parduota, vakar ją pribloškė ne mažiau nei miestiečius.

Vos kelias minutes ant pilies bokšto kabėjęs baltas plakatas su iš tolo šviečiančiu užrašu "Parduota" Vilniuje sąmyšį sukėlė visai dienai.

Sostinė dūzgė nuo karščiausios naujienos. Kas pardavė? Kas pirko? Svarbiausia – už kiek galima įsigyti nacionalinį objektą, Vilniaus įkūrimo simbolį? Ir kas tas turtuolis?

Nusiraminkime, niekas nieko nepirko. Tai viso labo gudriai sumanyta reklamos akcija.

Miesto gatvėse jau kurį laiką buvo galima pastebėti pranešimų, skelbiančių apie Gedimino pilies pardavimą.

"Centrinis šildymas, sudėti plastikiniai langai, tualetas lauke", – vardijami pilies pranašumai ir trūkumai. Susidomėjusieji nurodytais numeriais raginami siųsti SMS žinutes.

Nusiuntėme. "Kiekvieną akimirką tau kažkas nutinka, pranešk apie tai visiems. Vibe yra tavo istorija", – po sekundės pyptelėjus telefonui sulaukėme atsakymo.

Gedimino pilies pardavimas – tik masalas apsilankyti interneto socialiniame puslapyje, kuriame žmonės greitai keičiasi žinutėmis apie jiems svarbius įvykius.

Ar tikslas pateisina priemones? Pilies vedėja A.Daunoravičienė taip nemano. Leidimo tokiai akcijai esą niekas neprašė. Girdi, kas galėjo įtarti, kad du maždaug 20 metų vaikinai, šįryt nusipirkę bilietus į pilies apžvalgos aikštelę, iškrės tokį pokštą. "Atrodė niekuo neišsiskiriantys jaunuoliai. Gal kiek labiau kepurės užmaukšlintos", – svarstė A.Daunoravičienė.

Rytiniai pilies svečiai plakatą "Parduota" pritvirtino grandinėmis ir paspruko. Pilies darbuotojai užrašą pastebėjo jau po minutės ir iškvietė policiją.

Pareigūnai įkaltį išsivežė į Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą su parašytu pilies darbuotojų skundu.

Įtariamieji kol kas nerasti, nes pilies aikštelė nestebima. Tokie veiksmai traktuojami kaip nedidelis chuliganizmas. Už tai gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų