Pereiti į pagrindinį turinį

Plagiato detektyvas tęsiasi

2009-01-24 09:00
Plagiato detektyvas tęsiasi
Plagiato detektyvas tęsiasi / Mindaugo Ažušilio nuotr. Verdiktas: LATGA-A siūlo neleisti D.Norvilo dainai "Lietuva" dalyvauti tolesniuose konkurso turuose.

Į galimą plagijavimo skandalą įsivėlusį dainininką Deivį Lietuvos televizija "išteisino", tačiau Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) atstovai neatlyžta ir ragina uždrausti dainininkui dalyvauti tolesniuose konkurso "Dainų daina" turuose.

"Atsižvelgę į autorių teisės specialistų nuomonę teigiame, kad dėl dainoje "Lietuva" galimo kito kūrinio motyvų panaudojimo nėra teisinio pagrindo atmesti autorystės pasisavinimo (plagiato) fakto. Tokį sprendimą, esant reikalui, galėtų priimti tik teisės institucijos, atlikusios išsamius tyrimus, išklausiusios ne tik muzikos specialistų, autoriaus Deivido Norvilo, bet ir kitos pusės – kūrinio "There She Goes" autorių bei turtinių teisių turėtojų nuomonę", – teigė autorinių teisių gynėjai.

LATGA-A siūlo neleisti D.Norvilo dainai "Lietuva" dalyvauti tolesniuose konkurso turuose. Kūrinio pakeitimas, kaip siūlo muzikos ekspertų komisija, problemos neišsprendžia, nes pakeitimai turėtų būti esminiai, o tokiu atveju tai jau būtų kitas kūrinys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų