Po ilgo bylinėjimosi buvęs VST Vilniaus dalinio vadas grąžinamas į darbą

Po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi iš pareigų atleistas Viešojo saugumo tarnybos (VST) Vilniaus dalinio vadas Sandrius Survila vėl grąžinamas į darbą tarnyboje.

„Klientas pageidavo, kad pareigos, į kurias jis grįžta, nebūtų atskleistos, todėl tokios informacijos pateikti negaliu. Tačiau tai yra naujos pareigos, kurių Sandrius Survila anksčiau nebuvo ėjęs“, – BNS sakė advokato padėjėja Eglė Kaminskienė.

Į tarnybą jis grąžinamas šalims pasirašius taikos sutartį. Ją trečiadienį patvirtino Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Šalių susitarimu, S. Survila taip pat gaus piniginę kompensaciją, jos dydžio teisininkė taip pat neatskleidė.

Pasak E. Kaminskienės, S. Survilai kompensacija mokama kaip darbo užmokesčio skirtumas, kadangi įsiteisėjusiu teismo sprendimu pripažinta, kad S. Survila buvo neteisėtai pažemintas iš VST Vilniaus dalinio vado pareigų į VST Vilniaus dalinio Tarnybos organizavimo skyriaus vyresniojo specialisto pareigas.

Teisininkės teigimu, S. Survila ir VST taip pat sutarė dėl kompensacijos už priverstinės pravaikštos laikotarpį.

Trys bylos

S. Survilos bylinėjimasis su VST prasidėjo dar 2018 metų gegužę – tada jis kreipėsi į teismą dėl neteisėto jo perkėlimo iš Vilniaus dalinio vado pareigų į žemesnes – Vilniaus dalinio Tarnybos organizavimo skyriaus vyresniojo specialisto pareigas. Iš jų S. Survila taip pat buvo atleistas. Po to sekė ir dar dvi bylos.

S. Survilą įsiteisėjusiu teismo sprendimo grąžinus į VST vyriausiojo specialisto pareigas, jis vėl atleistas, dėl to vyko naujas ginčas teisme.

Pirmosios instancijos teismas pakartotinį atleidimą pripažino neteisėtu, tačiau VST šį sprendimą skundė ir šalys byloje sudarė taikos sutartį.

„Pirmosios instancijos teismas pakartotinį atleidimą pripažino neteisėtu, tačiau VST šį sprendimą skundė ir šalys byloje sudarė taikos sutartį,“ – sakė E. Kaminskienė.

Pernai birželį Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimu S. Survila buvo grąžintas ir į VST Vilniaus dalinio vado pareigas, tačiau dėl šio sprendimo taip pat vyko ginčai teisme. Dabar taikos sutartimi abiejų šalių susitarimu ieškovas grąžintas į tarnybą ir paskirtas į naujas pareigas.

„Teismai yra konstatavę VST veiksmų neobjektyvumą ir tendencingumą Sandriaus Survilos atžvilgiu. Vidaus reikalų ministerijos korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyrius dar 2018 metais, įvertinęs Sandriaus Survilos atžvilgiu atliekamus tarnybinius patikrinimus, atkreipė tuometinio VST vado dėmesį, kad prioritetas tarnyboje turėtų būti teikiamas tarnybinių uždavinių ir funkcijų tinkamai atlikimui, o ne asmeninių santykių aiškinimuisi. Pasikeitus VST vadui situacija pasikeitė ir derybų metu pavyko pasiekti taikų susitarimą“, – BNS teigė advokato padėjėja.

Tuometis VST vadovas R. Pocius pareigas paliko šalių susitarimu. VST dabar laikinai vadovauja buvęs policijos generalinis komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

Viešojo saugumo tarnybos strateginis tikslas – operatyviai atkurti viešąją tvarką ekstremalių bei ypatingų situacijų metu ir užtikrinti tinkamą svarbių valstybės objektų ir konvojuojamųjų asmenų apsaugą. Karo atveju VSD pareigūnai gintų  Lietuvos valstybę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
iprastas biurokratynis pinigu plovimo budas kai 1 institucija gauna darbo 2 pailsi ir vel grizta atgalios geras /spektaklis/ uz MM gavo pastovia forma saikos hebros plotmeje ???===

ss

ss portretas
Kas kompensuos valstybei padarytą žalą?

sugrįžimas

sugrįžimas portretas
Konservatnykai savus atgal sukišinėja
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių