Policija ir „Bolt“ specialistai tikrins elektrinių paspirtukų vairuotojus

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, bendradarbiaudami su pavėžėjimo paslaugų platformos „Bolt“ darbuotojais, penktadienio vakarą organizuos bendrus patikrinimus Vilniaus mieste – bus tikrinamas elektrinių paspirtukų vairuotojų blaivumas, taip pat ar laikomasi visų Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų.

Eisme dalyvauja vis daugiau elektrinių paspirtukų vairuotojų, todėl Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad šios transporto priemonės vairuotojai yra priskiriami ne pėstiesiems, o dviratininkams, todėl jie privalo laikytis šioms dviratėms transporto priemonėms numatytų KET. Neretai pasitaiko, kai šia transporto priemone važiuoja keli asmenys ar vežami vaikai, nepilnamečiai nedėvi saugos šalmo ir šviesą atspindinčių elementų, o per pėsčiųjų perėjas važiuojama nenulipus nuo paspirtuko, nors tai daryti draudžiama. Gana dažnai, ypač savaitgaliais, pareigūnams tenka nutraukti ir neblaivių elektrinių paspirtukų vairuotojų kelionę.

Eismo įvykių, kuriuose dalyvauja elektrinių paspirtukų vairuotojai, skaičius kasmet didėja, tad tokius bendrus patikrinimus planuojama vykdyti ir ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GGFH

GGFH portretas
Na policija ok tegul tikrina, o kas tas bolto (varžto liet.) "specialistas"?

Darvinas

Darvinas portretas
Reikėtų ir kūdikiams vežimėliuose šalmus privalomais padaryt

dar ko

dar ko portretas
Jo, turi visi tampytis šalmus, jei prireiktų paspirtuką išsinuomoti... Lėkti nereikia, bet šalmas tik ilgalaikei kelionei
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių