Policija ruošiasi Šeimų sąjūdžio mitingui: pajėgos telkiamos ir iš rajonų

Policija ruošiasi šeštadienį, spalio 22-ąją, Vilniuje vyksiančiam Šeimų sąjūdžio organizuojamam protesto mitingui „Apginkime Lietuvos Respublikos Konstituciją“.

Kaip informuojama policijos pranešime, atsižvelgiant į visas, su šiuo renginiu susijusias aplinkybes, padaliniai renka ir vertina su renginiu susijusią viešą ir neviešą informaciją, koordinuoja eismo saugumo užtikrinimo klausimus.

Taip pat įvardijamos rizikos, aptariamos galimos situacijos ir galimi policijos veiksmai, rengiamas viešosios tvarkos ir visuomenės saugumo užtikrinimo planas, bendraujama su renginio organizatoriaus.

Renginyje planuojama iki 15 tūkstančių dalyvių.

Pareigūnų skaičius neatskleidžiamas dėl taktinių priežasčių – jų viešajai tvarkai užtikrinti bus tiek, kiek reikia, bus pasitelkta pajėgų ir iš kitų rajonų.

Renginyje dirbsiančios policijos pajėgos bus pasirengusios kiekvienam pagelbėti ir padėti įvairiose situacijose, bendrauti su dalyviais, atsakyti į jų klausimus, deeskaluoti galimus konfliktus, rašoma policijos išplatintame pranešime.

Esant reikalui, policija pasilieka teisę tikrinti renginio dalyvių asmeninius daiktus ir neįleisti į renginio teritoriją riziką viešajai tvarkai keliančių asmenų. Renginyje taip pat dirbs policijos dialogo grupė, civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai su specialiu raiščiu, kad juos būtų galima atskirti. Pagrindinis jų uždavinys – bendrauti su dalyviais, atsakyti į klausimus, padėti įvairiose situacijose, spręsti klausimus ir deeskaluoti galimus konfliktus, jei tokių bus.

Pareigūnai prašo mitingo dalyvių savo nuomonę ir pilietinę poziciją išreikšti pagarbiai, taikiai ir be smurto, būti sąmoningais, laikytis nustatytų reikalavimų, o jei yra galimybė – renginį stebėti namuose pasitelkiant socialines medijas. Tų, kurie visgi nusprendė dalyvauti renginyje, policijos pareigūnai prašo būti budriems – saugoti savo asmeninius daiktus, elgtis atsakingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Keista, kad rėžimas Vilniuje ne įvedė karinės padėties ir nesikreipė į NATO dėl 5 punto aktyvavimo............

tik????

tik???? portretas
??? kam tie farai jei tauta taiki ir nenori karo o gal si saika nato nepasitiki ir patys dabos likucius kgb kurie nenori viesintis ir jei kas dabos tai zydeliai /litvakai/ kurie skverbiasi visur su sukiais /SU/???===

Anonimine kiaule,

Anonimine kiaule, portretas
eik naxui paskui savo laivą.
VISI KOMENTARAI 95

Galerijos

Daugiau straipsnių