Prie eglės Katedros aikštėje – šventė vaikams iš Ukrainos

Vilniuje gyvenantys mažieji ukrainiečiai tarp Kalėdų ir Naujųjų metų rinksis į smagią žiemos šventę Katedros aikštėje. Gruodžio 28 d., nuo 16 iki 19 val., prie kalėdinės eglės ukrainiečių vaikus pasitiks šimtai savanorių, kurie keps spurgytes, vaišins arbata, karštu šokoladu.

„Beveik 4000 mažųjų ukrainiečių, Vilniuje radusių prieglobstį nuo karo, šios Kalėdos yra kitokios – be laisvę ginančių tėvų, be savų namų ir draugų, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius. – Esu labai dėkingas, kad jų kasdienybe ir emocine gerove rūpinasi ne tik institucijos, bet ir galybė privačių iniciatyvų. Padėkime naujiesiems vilniečiams čia jaustis kaip namie – iki tol, kol jie galės grįžti į tėvynę.“ 

Pasirodymus šventei ruošia lietuviai ir ukrainiečiai atlikėjai: Raminta Naujanytė-Bjelle, Gabrielė Vilkickytė, Edgaras Lubys, grupė „Hey!“, Nadya Adamčiuk, Enko Olena.

Kai sutinki tuos vaikus, supranti, kaip viskas asmeniška. Padėkime jiems Kalėdas sutikti šilčiau – Vilniuje šventės laukia maždaug 4000 ukrainiečių vaikų.

„Šie metai buvo ypatingi: nuo pirmosios karo savaitės draugavome ir rengėme stovyklas tūkstančiams čia nuo karo pabėgusių vaikų ir mamų. Šimtai istorijų įstrigo kiekvieno dirbusio savanorio širdyje. Kai sutinki tuos vaikus, supranti, kaip viskas asmeniška. Padėkime jiems Kalėdas sutikti šilčiau – Vilniuje šventės laukia maždaug 4000 ukrainiečių vaikų“, – kviečia renginio organizatorius, prodiuseris Laurynas Šeškus.

Visi puslapyje ukrainiankids.lt užsiregistravę vaikai sulauks kalėdinių dovanų maišelių, kuriuose bus mandarinų, saldėsių ir suvenyrų.

Visas vaišes ir dovanas organizuoja „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ kūrybinės grupės suburti savanoriai, geranoriškai aukojantys žmonės ir įmonės, kurios nuo pirmosios karo dienos kiekvieną savaitę organizavo tūkstantines ukrainiečių vaikų savaitgalio stovyklas, būrė žmones, kurie per vasarą išdalino vaikams daugiau kaip 3000 dviračių.

Paramą šiai L. Šeškaus iniciatyvai ne kartą skyrė ir Vilniaus miesto savivaldybė. Šiuokart ji rūpinasi koncerto scena ir kita viešam renginiui būtina įranga.

Norintys prisidėti prie šventės savo parama dar gali susisiekti šiais kontaktais: dalia@nordplay.tv, valdone@nordplay.tv arba laurynas@nordplay.tv. Finansinė parama dovanų maišeliams ir karštoms spurgoms laukiama: VšĮ „Pilietinė medija“ LT657044060008016948.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia išskirti vaikų

Nereikia išskirti vaikų portretas
Turėtų būti šventė visiems vaikams, jei jau miesto centre
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių