Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Vilniaus statys krematoriumą

2015-07-13 13:00
BNS inf.

Lietuviško kapitalo bendrovė „K2 LT“ prie Vilniaus ketina statyti antrą šalyje krematoriumą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Artūro Morozovo nuotr.

Lietuviško kapitalo bendrovė „K2 LT“ prie Vilniaus ketina statyti antrą šalyje krematoriumą, o Kėdainiuose įrengtame pirmajame šalyje krematoriume įrengs antrą liniją. „K2 LT“ plėtros planui praėjusią savaitę pritarė akcininkai.

Pasak „K2 LT“ direktoriaus Vytenio Labanausko, Kėdainiai yra geografinis Lietuvos centras, į kurį patogu atvažiuoti iš įvairių šalies vietų, tačiau Vilniaus apskrityje gyvena daug žmonių, todėl yra būtinybė čia gerinti paslaugos prieinamumą.

„Mūsų tikslas yra pasiruošti tam, kad galėtume iš karto pradėti statybas, kai kremavimo paslaugų poreikis taps pakankamas (...) Kol kas to dar nėra“, - BNS sakė V.Labanauskas.

„K2 LT“ yra atrinkusi kelis galimus žemės sklypus ne toliau kaip 50 kilometrų nuo Vilniaus, ir dabar išsirinks tinkamiausią variantą.

„Mes iš tikrųjų turime keletą variantų, juos vertiname ir pasirinksime tą, kuris labiausiai atitiks mūsų keliamus reikalavimus. Manau, kad šiais metais mes jau turėtume žinoti, kuroje vietoje bus statomas naujas krematoriumas“, - BNS sakė V.Labanauskas.

Pasak jo, įsigijus žemės sklypą ir gavus visus leidimus, krematoriumo statybos gali užtrukti iki pusantrų metų, todėl jis galėtų pradėti veikti anksčiausiai 2017-ųjų pabaigoje arba 2018 metais.

„Bet kokiu atveju krematoriumas nebus statomas gyvenamuosiuose rajonuose. Statybos vyks taip, kaip ir Kėdainiuose – griežtai laikantis visų būtinų aplinkosauginių reikalavimų“, - pranešime spaudai tvirtino V.Labanauskas.

Anot jo, bendrovė Kėdainių krematoriume per šešis mėnesius įdiegs antrą kremavimo liniją - ją įrengs dabartinės įrangos gamintoja – Vokietijos kompanija IFZW, į liniją ketinama investuoti iki 1,1 mln. eurų, o jos pajėgumas bus toks pat, kaip ir pirmos - 4 tūkst. kremavimų per metus.

„Kol kas dar rezervą turime, tačiau būna dienų, kai kremavimo linija dirba visą parą. Matome, kad kremavimo poreikis yra, ir bet kokiu atveju mes tos linijos įrengimą esame suplanavę, yra paruoštavieta ir maksimaliai greitai norėtume ją įsirengti“, - BNS tvirtino V.Labanauskas.

Kėdainių krematoriume antrąjį šių metų ketvirtį atlikti 872 kremavimai - 38 proc. daugiau nei pernai balandį-birželį, o vien birželį - 300 - daugiausia nuo krematoriumo veiklos pradžios.

„K2 LT“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Baltijos šalių biržų alternatyviojoje rinkoje „First North“, bendrovė turi daugiau kaip 90 investuotojų. Gegužės pabaigoje V.Labanauskas su  kartu veikiančiais asmenimis valdė 20,5 proc., Vidas Andrikis su kartu veikiančiais asmenimis - 18,34 proc., „ Cayenne Investment Fund“ - 10,94 proc. „K2 LT“ akcijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų