Pereiti į pagrindinį turinį

Rajone – seniūnų detektyvas

2013-06-02 11:45
Rajone – seniūnų                  detektyvas
Rajone – seniūnų detektyvas / Tomo Raginos nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje opozicija sukruto, kodėl kai kuriose seniūnijose beveik dvejus metus neskelbti vadovų konkursai. Administracija aiškina, kad viskas – teisėta.

Kauno rajono savivaldybės tarybos kontrolės komiteto pirmininkas konservatorius Gvidas Rutkauskas teigė dar prieš dvejus metus susidomėjęs, kodėl keliose seniūnijose naujieji seniūnai paskirti be konkurso.

„Teisės skyriuje tada man paaiškino, kad tai padaryta teisėtai. Vėliau su Seimo nariu Donatu Jankausku išsiaiškinome, kad po savivaldos įstatymo pataisų šioms pareigoms privaloma skelbti viešąjį konkursą. Įtariame, kad iki dabar kai kuriose rajono seniūnijose vadovai dirba neteisėtai. Jie paprasčiausiai perkelti iš kitų pareigų, suteikus jiems aukštesnę tarnautojo kategoriją“, – pareiškė G.Rutkauskas.

Nuo 2011 m. seniūnai pasikeitė aštuoniose seniūnijose. Zapyškio ir Garliavos seniūnijoms naujieji vadovai dirba nuo 2011 m. birželio, Vandžiogalos – nuo tų pačių metų lapkričio, Karmėlavos, Raudondvario ir Rokų – nuo 2012 m. vasario, Neveronių ir Domeikavos – nuo šių metų kovo ir balandžio.

„Laukiame administracijos paaiškinimo, kokiu teisiniu pagrindu paskirti šie seniūnai“, – sakė G.Rutkauskas. Iš viso Kauno rajone yra 25 seniūnijos.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis tvirtino, kad minėtose seniūnijose seniūnai paskirti dirbti laikinai.

„Užtruko pasirengimas viešiesiems konkursams. Kiekvienoje seniūnijoje yra skirtingos aplinkybės, dėl ko keitėsi vadovai, – tvirtino R.Pudžvelis. – Įstatymas neįpareigoja, kada paskelbti konkursus. Kai jiems pasiruošėme, tada opozicija jais ir susidomėjo. Jie mato vienaip, mes – kitaip, tai yra natūralu.“

Seniūnas yra karjeros valstybės tarnautojas. Į seniūno pareigas priimama tik konkurso būdu, o juos šioms pareigoms patvirtina arba iš jų atleidžia savivaldybės administracijos direktorius. Pretendentų į seniūno pareigas konkurso komisija sudaroma iš septynių narių. Ne mažiau kaip trys ir ne daugiau kaip keturi šios komisijos nariai turi būti tos seniūnijos bendruomenių atstovai – seniūnaičiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų