Pereiti į pagrindinį turinį

Rasti vietą pasiseka tik laimingiesiems

2008-10-28 09:00

Sostinės centre dirbantys vilniečiai žino, kad ryte rasti vietą automobiliui pasistatyti pasiseka tik tiems, kuriuos lydi sėkmė. Daugelis vairuotojų į darbą išvažiuoja 15 ar 20 minučių anksčiau. Apytiksliai tiek laiko trunka laisvos vietos paieška.

Nemokamose automobilių stovėjimo aikštelėse pasistatyti transporto priemonę spėja tik tie, kurių darbo diena prasideda ne vėliau kaip 8 val. Vėliau vietų lieka tik mokamose aikštelėse. Labiausiai nepasisekė tiems, kurie dirbti pradeda apie 10 val. Tokiu metu norint pasistatyti automobilį reikia apsišarvuoti geležine kantrybe.

"Vilniaus diena" atliko eksperimentą. 9 val. mėginome pasistatyti automobilį trijose didžiausiose nemokamose aikštelėse: prie Tymo turgaus, šalia Seimo ir Sporto rūmų.

Pirmas bandymas

Vieta: aikštelė prie Tymo kvartalo (Maironio g.)

Laikas: 8 val. 45 min.

Rezultatas: pavyko

Tarp Užupio ir Senamiesčio esanti nemokama automobilių stovėjimo aikštelė patogi dirbantiems Senamiestyje. Tačiau nors joje telpa daug mašinų, rasti vietą ryte sunku.
Prieš 9 val. prigrūstoje aikštelėje sukiojosi ne vienas vairuotojas. Laviruodami tarp automobilių jie tikėjosi rasti vietą savajam. Deja, nesėkmingai.

Miesto gyventojai dažniausiai transporto priemones čia palieka visai dienai, todėl tikėtis, kad kažkas išvažiuos ryte beviltiška. Pasiryžę kitur ieškoti vietų, vienas po kito iš aikštelės išvažiavo nusivylę vairuotojai. Paskum juos išvažiavome ir mes.

Vis dėlto dairytis nenustojome. Ir ne veltui. Automobilį pavyko pastatyti prie pat aikštelės, ant gatvės. Palei šaligatvį abiejose kelio pusėse driekėsi mašinų eilės. Tarp jų įsispraudėme ir mes. Pasisekė.

Antras bandymas

Vieta: aikštelė prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų (Olimpiečių g.)

Laikas: 9 val. 10 min.

Rezultatas: nepavyko

Gedimino prospekte ar netoli jo dirbantieji automobilius mėgina statyti prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų. Ši stovėjimo aikštelė yra nuošaliau, todėl vietų rasti lengviau. Nuo jos iki centro – vos penkios minutės pėsčiomis. Tereikia pereiti tiltą.

Tačiau apie 9 val. aikštelė kimšte prikimšta. Vietų yra tik autobusams. Kai kurios mašinos užstatytos taip, kad negalėtų išvažiuoti. Keletą minučių pasisukioję išvažiavome vietų ieškoti kitur.

Trečias bandymas

Vieta: aikštelė prie Seimo rūmų (A.Tumėno g.)

Laikas: 9 val. 30 min.

Rezultatas: nepavyko

Nespėjome ir į aikštelę, esančią prie Seimo rūmų. Ji buvo pilna. Pamatę, kaip sunkiai sekasi norintiems iš jos išvažiuoti, sustojome šalikelėje. Pikti vairuotojų šūksniai ir nubrozdinti mašinų kampai nuvijo bet kokį norą bandyti ieškoti vietos. Automobiliai aikštelėje buvo taip sugrūsti, kad didesni nė nebūtų galėję pravažiuoti.

Sėkmė, lydėjusi pirmoje aikštelėje, nepasikartojo. Vėlų rytą ieškoti vietų nemokamose aikštelėse gali ryžtis tik patys kantriausi.

Automobilių stovėjimas gatvėse

Automobilį galima palikti ir miesto gatvėse, tačiau čia stovėjimas mokamas. Sumokėti galima artimiausiame automate. Kaina priklauso nuo to, kurioje miesto zonoje pastatėte automobilį.

Senamiestis patenka į raudonąją zoną. Mokestis – 1 Lt už 20 min.

Aplink Senamiestį ir miesto centre yra geltonoji zona. Mokestis – 1 Lt už 30 min.

Dalis miesto centro, Naujamiestis ir teritorija aplink Geležinkelio stotį sudaro žaliąją zoną. Mokestis – 1 Lt už 1 val.

Kitos populiarios nemokamos stovėjimo aikštelės

Subačiaus g. / Maironio g. (prie apžvalgos aikštelės)

Aušros Vartų g. / Bazilijonų g. (prie Aušros vartų)

Klaipėdos g. (netoli kavinės "Balti drambliai")

Savanorių pr. (prie kino teatro "Forum Cinemas Vingis")

Konstitucijos pr. (prie sporto, pramogų ir verslo centro "Forum Palace")

Konstitucijos pr. (prie viešbučio "Reval Hotel Lietuva")

Upės g. (prie Centrinės universalinės parduotuvės)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų