Pereiti į pagrindinį turinį

Rudenį parduos žydų ligoninę

2009-05-05 09:00
Laukia: planuojama, kad rudenį bus skelbiamas apleisto pastato Senamiestyje aukcionas.
Laukia: planuojama, kad rudenį bus skelbiamas apleisto pastato Senamiestyje aukcionas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno savivaldybė šiuo metu rengia dokumentus, kad būtų galima pradėti privatizuoti buvusią žydų ligoninę Kauno senamiestyje.

Daugiau nei dešimt metų besitęsę teismai dėl buvusios Kauno žydų ligoninės A.Jakšto gatvėje pastatų baigti. Tikėtina, kad rudenį pastatas bus įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą.

Galutinį tašką žydų ligoninės istorijoje padėjo Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Kauno religinei žydų bendruomenei nepavyko įrodyti, kad statiniai iki 1940 m. liepos 21 d. priklausė žydų religinėms bendruomenėms. Du kartus žemesnės instancijos teismai jų pateiktą ieškinį atmetė, todėl Kauno žydų religinė bendruomenė ir buvo padavusi kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui.

Pasak savivaldybės Privatizavimo poskyrio vyriausiosios specialistės Benignos Verseckienės, 2005 m. birželį Vyriausybės nutarimu žydų ligoninė Kaune buvo įtraukta į privatizuojamų objektų sąrašą, tačiau, užsitęsus teisminiams ginčams, privatizavimas užstrigo.

"Šiuo metu rengiami dokumentai, kurių reikia norint įtraukti šį objektą į privatizuojamųjų sąrašą. Kol nėra suformuotas ir priskirtas žemės sklypas, tol negalime atlikti šio objekto vertinimo. Nežinia, kokia gali būti jo kaina aukcione", – aiškino specialistė.

Prieš kelerius metus Kauno žydų bendruomenė buvo suradusi Kanadoje veikiančią vokiečių bendrovę, kuri ketino rekonstruoti ligoninės pastatą. Už 5 mln. litų planuota įsteigti viešbutį, konferencijų salę, klubą, baseiną, kavinę, tačiau nesutarimai dėl nuosavybės sutrukdė įgyvendinti šiuos planus.

"Mano žiniomis, jau yra parengtas Kauno apskrities viršininkės įsakymas dėl sklypo ligoninei priskyrimo. Tuomet bus rengiamas vertinimas ir objektas teikiamas Vyriausybei. Šios procedūros gali užtrukti iki spalio", – tvirtino B.Verseckienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų