Santariškėse pradedamos Mokslo centro statybos

  • Teksto dydis:

Vilniaus Santaros slėnyje, šalia jau veikiančių Vilniaus universiteto (VU) ligoninės Santaros klinikų, penktadienį bus įkasta simbolinė kapsulė ir oficialiai pradedamos VU Medicinos fakulteto Mokslo centro statybos.

„Šis mokslo centras – labai svarbus infrastruktūrinis projektas, kuris sudaro prielaidas proveržiui sveikatos mokslų srityje ir suteikia visiškai naujų galimybių tarpdalykiniam bendradarbiavimui. Statybos prasideda pandeminiu laikotarpiu, kai naujo žinojimo ir modernių technologijų poreikis kaip niekada akivaizdus“, – VU pranešime teigia rektorius Rimvydas Petrauskas.

Anot VU Medicinos fakulteto dekano Algirdo Utkaus, naujasis mokslo centras bus skirtas ne tik medicinos mokslo fundamentiniams ir klinikiniams tyrimams vykdyti – pokytį pajus daugelis mokslininkų, nes pagerės infrastruktūrinės darbo sąlygos, atsiras galimybė dirbti su naujausia moksline įranga.

Apie 19 tūkst. kvadratinių metrų dydžio Mokslo centre veiks Genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos, infekcinių ligų ir dermatovenerologijos, krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos, odontologijos, neurologijos ir neurochirurgijos, širdies ir kraujagyslių, kitų katedrų ir klinikų specializuotos mokslinės laboratorijos, operacinės.

Čia taip pat bus perkelta dalis medicinos studijų programų, įkurtas Simuliacijų centras, skirtas praktiniams įgūdžiams lavinti kiek įmanoma priartintoje prie realių darbo sąlygų aplinkoje, veiks konferencijų salės, auditorijos, konsiliumų, pasitarimų ir seminarų kambariai, kabinetai mokslininkams, doktorantams, praktinių užsiėmimų kambariai.

Bendra Mokslo centro projekto, apimančio pastato statybas ir aprūpinimą moderniausia moksline įranga, vertė siekia apie 47,1 mln. eurų. Didžiąją dalį – 33,1 mln. eurų – lėšų sudaro Europos regioninės plėtros fondo lėšos.

VU Medicinos fakulteto Mokslo centro projektą tikimasi įgyvendinti iki 2023 metų pabaigos.

Pastatą statys bendrovė „Eikos statyba“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių