Santaros klinikose pietų karas baigtas

Prižiūrės nuolat

UAB "Pontem" – daugiau nei 27 metus veikianti įmonė, rekvizitai.lt duomenimis, turinti 237 darbuotojus. Kaip teigė Sveikatos apsaugos ministerija, iki sutarties su Santaros klinikomis nutraukimo, "Pontem" buvo pasirašiusi septynias sutartis dėl maitinimo paslaugų teikimo ligoninėms ir užėmė beveik 30 proc. šios rinkos.

Naujasis paslaugos Santaros klinikoms teikėjas UAB "Skonio era", rekvizitai.lt duomenimis, – vos prieš tris mėnesius įsteigta įmonė, įsikūrusi Alytuje, kurioje darbuotojų skaičius nuo kelių iki daugiau nei 80 padidėjo tik pastarosiomis dienomis.

Pasiteiravus, ar milžiniška gydymo įstaiga nerizikuoja pasirinkdama maisto tiekimo paslaugai rinkos "naujoką", G.Letukienė teigė, jog šiuo metu administraciją pasiekia palankūs tiek pacientų, tiek ligoninės personalo, stebinčio procesą, atsiliepimai dėl estetinio maisto pateikimo ir skonio savybių.

Pacientams esame įsipareigoję, kad jie mūsų įstaigoje gautų ne tik aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, bet ir kokybišką dietinį maitinimą.

"Kol kas Santaros klinikos neturi pagrindo abejoti bendrovės "Skonio era" pasiruošimu, kompetencija ir galimybėmis vykdyti sutartimi prisiimtus įsipareigojimus, – sakė ligoninės atstovė. – Vertiname įmonės geranoriškumą ir bendradarbiavimą neįprastoje situacijoje. Mūsų ligoninėje nuolatinė, griežta dietinio maitinimo priežiūros kontrolė, nagrinėjamos su dietiniu maitinimu susijusios neatitiktys, dietinio maitinimo kontrolės komisija nuolat atlieka patikrinimus maisto tvarkymo blokuose ir ligoninės padaliniuose. Jeigu laikinai teikiamos pacientų dietinio maitinimo paslaugos netenkins nustatytų reikalavimų, bus sprendžiama sutartyje bei teisės aktuose nustatyta tvarka. Pacientams esame įsipareigoję, kad jie mūsų įstaigoje gautų ne tik aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas, bet ir kokybišką dietinį maitinimą."

Ateities nežino

Bendrovės "Skonio era" vadovas – Alytaus verslininkas Mindaugas Aldonis, Radžiūnų kaime (Alytaus r.) veikiančios kaimo turizmo sodybos, "Dzūkijos dvaro" viešbučio ir restorano bei "Tarzanijos" pramogų parko savininkas.

"Vilniaus dienai" jis teigė, jog maitinimo paslaugas teikia jau maždaug septynerius metus – tiekia maistą banketams, renginiams, įmonių šventėms ir kt. Jau kurį laiką buvo planuojama atskirti didmeninį maitinimą nuo mažmeninio, o tai, kad Santaros klinikos pasiūlė tiekti maitinimą ligoninei, viską tik paspartino. Tad buvo įkurta nauja, didmeninio maitinimo paslaugas teikianti įmonė "Skonio era".

"Teikti maitinimo paslaugą mums ne naujiena, tad ryžomės, – sakė verslininkas. – Nemanau, kad nesugebėsime. Gal tai būtų sudėtingiau, jei reikėtų pamaitinti žmones pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus reikalavimus už labai mažą kainą, kad ir tą, dėl kurios buvo sutarusi "Pontem". Mes sutarėme dėl didesnės. Ir tai, manau, natūralu – mes juk turime investuoti į šitą projektą, įsigyti įrangos, indų, puodų, o ateiname labai trumpam – kol kas vos trims mėnesiams. Po to Santaros klinikos planuoja skelbti konkursą ilgesniam laikotarpiui. Mes jame dalyvausime, bet negalime būti tikri, jog laimėsime."

Anot jo, sunkiausia tai, kad, nuo lapkričio 19 d. turėję pradėti tiekti maitinimą pacientams, į Santaros klinikų virtuvę įmonės darbuotojai negalėjo įeiti iki 18 d. popietės. O pagaliau patekę rado labai apleistą virtuvę – 20 žmonių bene parą turėjo viską šveisti, kad gautų VMVT leidimą dirbti. Įrangos kažkiek palikta, tačiau dalis jos neveikia. Nepaliko "Pontem" ir jokios informacijos, ko kiek reikia, kas kur yra, išsinešė net lapą, ant kurio buvo surašyti Santaros klinikų skyrių telefonų numeriai.

M.Aldonis teigė dar nesuskaičiavęs, kiek tiksliai šis verslo projektas jam kainuos, tačiau jau dabar aišku, kad kainuos nemažai, kelis šimtus tūkstančių. Jau pirmosiomis dienomis vis teko važiuoti ir kažką pirkti, nes nuolat paaiškėdavo, kad virtuvėje ko nors trūksta.

Griežtesni reikalavimai

Atidžiau vertinti valgiaraštį gydymo įstaigų reikalauja Sveikatos apsaugos ministerija, kuri nuo lapkričio įvedė griežtesnius reikalavimus maistą pacientams teikiančioms įmonėms. Tai daroma siekiant, kad ligoniams tiekiamas maistas būtų subalansuotas, turtingas naudingųjų medžiagų, šiltas bei patiektas išvaizdžiai.

Pagal lapkričio 1 d. įsigaliojusias taisykles, ligoniams nebegali būti patiekiami riebaluose virti, skrudinti, džiūvėsėliuose apvolioti ar jais pabarstyti kepti mėsos, paukštienos ar žuvų gaminiai, taip pat sultiniai ir padažų koncentratai, rūkyti mėsos gaminiai, šaldyti pusgaminiai. Taip pat taisyklėse numatyti kokybės reikalavimai, leidžiami cukrų, druskos ir skaidulinių medžiagų kiekiai, nustatytas nerekomenduojamų tiekti maisto produktų sąrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lana Nowak

Lana Nowak portretas
Nоrite susіrasti mеrginą viеnai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22

Regina

Regina portretas
Taip maisto tiekėjas pasikeitė , tačiau kol kas maisto kokybė , bei meniu nesikeičia . Daug žada , bet bus matyti . kažkaip abejotina .

Geriausias darbas

Geriausias darbas portretas
Lengvai dirbdamas ne visą darbo dieną internetu iš namų per pastarąsias 4 savaites gavau 25836 USD, nes lengvai dirbau namuose iš namų. Aš esu nuolatinis studentas, dirbu ne visą darbo dieną iš namų ir uždirbu daugiau pajamų. Aš lengvai kasdien dirbu nuo 3 iki 4 valandų. dieną laisvalaikiu. visi gali atlikti šį darbąa ir uždirbti daugiau pajamų ne visą darbo dieną internete, tiesiog atidarykite šią nuorodą ir vykdykite instrukcijas ... .......................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­­l­o­w­7­7.C­o­m
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių