Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė - nemokus klientas

2008-08-20 09:00
Savivaldybė - nemokus klientas
Savivaldybė - nemokus klientas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Beveik prieš metus baigusi restauruoti Kauno miesto savivaldybės pastato fasadą bendrovė nesulaukia pažadėtų pinigų.

Bendrovei "Restauracija" savivaldybė iki šiol skolinga 600 tūkst. litų. Praėjusių metų vasarą restauratoriai tvarkė Laisvės alėjoje esančio statinio fasadą. Jis atrodė apgailėtinai ir sulaukdavo replikų ir miesto svečių. Savivaldybėje pasakojama istorija, kad į Kauną užsukęs vienas šalies vadovų replikavo, jeigu miesto valdžia nesugeba susitvarkyti savo pastato fasado, ji nepajėgs pastatyti ir sporto rūmų.

"Restauracija" direktorius Kęstutis Vaišnoras patvirtino, kad savivaldybės fasado rekonstrukcijos darbai seniai baigti, tačiau užmokesčio už atliktus darbus dar nesulaukė. Šiuo metu su savivaldybe sudaryta taikos sutartis.

"Už atliktus darbus numatyta sumokėti iš Privatizacijos fondo. Su savivaldybe esame sudarę taikos sutartį, kad su mumis turi būti atsiskaityta iškart, kai bus parduotos bendrovės "Stoties turgus" akcijos", - teigė K.Vaikšnoras.

Bendrovės "Stoties turgus" privatizaciją yra sustabdęs Kauno apygardos administracinis teismas, nes vienas dalyvių apskundė vykusio aukciono rezultatus. Neoficialiais duomenimis, didžiausią kainą, apie 9 mln. litų, pasiūlė Marijampolės bendrovė.

"Manome, kad sutartis su jais bus pasirašyta. Kauno apygardos teismui pateikėme priešieškinį. Iš skundą pateikusių verslininkų prašome į sąskaitą įnešti nemažą pinigų sumą galimiems bylinėjimosi nuostoliams atlyginti. Manau, kad jie turėtų atsiimti savo pretenzijas", - sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Jis patvirtino, kad pardavus "Stoties turgų" bus atsiskaityta ne tik su "Restauracija", "Žalgiriu", bet ir kitomis bendrovėmis.

"Tikrai nebus taip, kad savivaldybė nesumokės už atliktus darbus. Esame numatę parduoti ir daugiau objektų. Didžiausia bėda, kad savivaldybės darbuotojai nesugeba parengti visų reikiamų dokumentų", - teisinosi R.Rabačius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų