Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybėje – kabinetų tuštėjimo metas

2013-07-08 10:34
Savivaldybėje – kabinetų tuštėjimo metas
Savivaldybėje – kabinetų tuštėjimo metas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kaip jau tapo įprasta, vasarą Kauno miesto savivaldybės kabinetai ištuštėja. Valdininkai tikina: darbo kokybė dėl to nenukenčia.

Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vedėjos Dovilės Šimukonytės-Kaušienės teigimu, šiuo metu savivaldybėje atostogauja 171 iš 784 darbuotojų.

„Kasmečių atostogų darbuotojus išleidžiame pagal iš anksto sudarytus grafikus. Natūralu, kad vasarą daugiau žmonių nori atostogauti, tačiau taip yra visose įmonėse. Darbą organizuoja vedėjas ir, pavyzdžiui, pas mus skyriuje bent vienas žmogus kabinete turi dirbti“, – sakė pašnekovė.

Savivaldybės atstovės teigimu, daugiausia žmonės atostogauja liepą – tikisi gerų orų. Taip pat nemažai norinčiųjų pailsėti atsiranda rugpjūčio pradžioje.

„Žmonės tikrai derina savo atostogas su pavaduojančiais kolegomis. Nepaisant to, turime nemažai atšaukimo iš atostogų, datų perkėlimo arba net atostogų trumpinimo atvejų. Šiais metais atostogų grafikus visi skyriai turėjo suderinti iki kovo 1 d.“, – pasakojo D.Šimukonytė-Kaušienė.

Vienam didesnių savivaldybės skyrių, Miesto tvarkymo, kuriame – 19 darbuotojų, vasara, pasak vedėjo Aloyzo Pakalniškio, – pats darbymetis. „Išleidžiant žmogų atostogų bandome derintis, kad jam būtų pamaina. Visada stengiamės padaryti, kad žmonės dirbtų ir darbai nesustotų“, – tikino pašnekovas.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, pats šiuo metu atostogaujantis, sakė, kad jo vadovaujamame skyriuje nemažai žmonių pradės atostogauti nuo pirmadienio, liepos 15 ir 22 d., tačiau tikslaus skaičiaus teigė negalintis pasakyti.

Kasdien savivaldybės koridoriais vaikštantis vicemeras Stanislovas Buškevičius sakė nepastebėjęs, kad būtų sumažėjęs valdininkų srautas. „Aš toks žmogus, kuris žiūri į visumą, o detalių nepastebiu. Pernai neatostogavau, tai šiais metais mane visi jau veja. Dėl to, kad nesiilsiu, gaunu ultimatumus gaunu iš kolegų – amerikiečiai sako, kad žmogus, nemokantis ilsėtis, nemokės ir dirbti. Pripažįstu, kad pailsėti reikia, o praėjusiais metais nepoilsiaudamas padariau klaidą“, – atviravo politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų