Pereiti į pagrindinį turinį

Scenoje – mūšis be aukų

2008-12-06 09:00
Scenoje – mūšis be aukų
Scenoje – mūšis be aukų / Roko Medonio nuotr. Reginys: 70-ies šokėjų trupė publiką užbūrė energingais ir aistringais šokiais, puikia plastika bei šokio technika.

Gruzijos nacionalinio baleto trupė "Sukhishvili" dvi valandas Vilniaus publikai šokiu pasakojo apie savo tautos tradicijas, temperamentą ir pademonstravo sunkiai suvokiamas žmogaus kūno galimybes.

Niujorko "Brodvėjų" ir Milano operos teatrą "La Scala" sužavėję Gruzijos šokėjai ketvirtadienį užbūrė ir Vilniaus publiką. Sostinės žiūrovai beveik užpildė "Utenos" pramogų areną, o pasibaigus pasirodymui net atsistoję sveikino šokėjus plojimais.

Anksčiau trupė rodė spektaklį Šiauliuose, penktadienį – Kaune, o kitą savaitę jau šoks Estijoje. Turas, per kurį "Sukhishvili" surengs spektaklius daugelyje Rytų Europos šalių, skirtas paminėti trupės įkūrėjo Iliko Sukhishvilio 100 metų jubiliejui. Šokėjai pasirodymus atšaukė tik Rusijoje. Priežastys, suprantama, politinės.

Choreografas I.Sukhishvilis ir baleto šokėja Nino Ramishvili Gruzijos nacionalinio baleto trupę įkūrė 1945-aisiais. Per 63 veiklos metus trupė sukūrė ir parodė 12 šokio spektaklių.

Sunku pasakyti, kas Lietuvos publiką į koncertų sales traukė labiau: sentimentai ir solidarumas ar visame pasaulyje Gruzijos baletą garsinantis trupės vardas. Kad ir kaip būtų, "Sukhishvili" pasirodymas – vienas tų renginių, kuriame gauni kur kas daugiau, nei sumoki už bilietą. 70-ies šokėjų trupė publiką užbūrė energingais ir aistringais šokiais, puikia plastika bei šokio technika. Aikčioti vertė žiežirbomis blyksintys šokiai su kardais ir durklais, sukiniai, šuoliai ir bendra pasirodymo harmonija. Gruzijos nacionalinis baletas spektakliuose derina klasikinį baletą ir tradicinių šokių elementus. Žiūrovus apžavėjo ir "Sukhihvili" šokėjų kostiumai bei mažytis trupės orkestras, tradiciniais instrumentais grojęs visą pasirodymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų