Pereiti į pagrindinį turinį

Senosios Lietuvos prisiminimai

2013-07-05 06:00
Senosios Lietuvos                prisiminimai
Senosios Lietuvos prisiminimai / L. Gervinskaitės nuotr.

Tikri vilniečiai žino, kad Mindaugo karūnavimo dieną reikia traukti į Kernavę, – ten, kaip ir kasmet, vyks Gyvosios archeologijos dienos, kuriose bus pristatomi amatai, senoji muzika, vyks riterių kovos ir spektakliai.

Tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis, kaip ir kasmet, Mindaugo karūnavimo dieną kvies paminėti prasmingai: Kernavėje, ant Pilies kalno ir Pajautos slėnyje, vėl kaip kadaise skries taiklios lankininkų strėlės, triūs daugybė nagingų amatininkų, kurie mokys savo amato ir šventės dalyvius, skambės senoji muzika, o išalkę galės pasigardžiuoti pagal viduramžių receptus ruoštais valgiais.

Liepos 6 d. 10.45 val. festivalis prasidės dalyvių eitynėmis, o jau 11 val. šventė bus oficialiai atidaryta. Visą šeštadienį ir sekmadienį nuo 11 iki 19 val. bursis amatininkai, bus rengiami geriausio lipdytinio puodo, šaudymo iš lanko, verpimo konkursai vaikams. Liepos 6-ąją nuo 12 val. vyks įvairios paskaitos – susipažinsite su vengrų klajoklių genčių gyvenimo būdu, su viduramžių Kernave, išmoksite senųjų ugnies išgavimo būdų, stebėsite viduramžių raitelių kovas, bus pristatyti rekonstruoti istoriniai kostiumai, išvysite, kaip liejami sidabro ir bronzos gaminiai. Koncertuos Rugiaveidė ir folkloro grupės „Sedula“, „Sen Svaja“.

Sekmadienį laukia archajiški žaidimai ir varžybos, muzikavimas, pokalbiai su Kernavės archeologais, viduramžių kovos, šaudymo iš lanko turnyras, luoto apdeginimo pristatymas, galėsite susipažinti su senąja Lietuvos ir Europos kario ginkluote, žiestos keramikos gamybos paslaptimis, stebėti viduramžių teismo procesą. Senosios muzikos koncertus dovanos grupės VISI, „Trys keturiose“, „Kaukoras“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų