Pereiti į pagrindinį turinį

Šiukšles surinko. O kas išveš?

2009-04-24 09:00
Užduotis: laukdamas, kol akcijos organizatoriai atvažiuos paimti surinktų šiukšlių, A.Vanagas turi prižiūrėti, kad jų į ežerą ar į jo kiemą nemėtytų valkatos.
Užduotis: laukdamas, kol akcijos organizatoriai atvažiuos paimti surinktų šiukšlių, A.Vanagas turi prižiūrėti, kad jų į ežerą ar į jo kiemą nemėtytų valkatos. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Talka "Darom 2009" baigėsi. Žmonės susivienijo, tvarkėsi, rinko šiukšles ir jautėsi padarę gerą darbą. Praėjus savaitei šiukšlių kalnai vis dar neišvežti mėtosi pakelėse.

"Pažiūrėkite, surinkome šeštadienį su kaimynais šiukšles, o jų krūva stovi kaip stovėjusi. Ateina visokie valkatos, rausiasi tose šiukšlėse ir meta jas arba per tvorą man į kiemą, arba į ežerėlį, kurį neseniai irgi išvalėme. Skambinome, žadėjo atvažiuoti, bet niekaip nesulaukiame. Tai kam tuomet išvis tą akciją reikėjo organizuoti? Pradeda ką nors daryti, tačiau nepadaro iki galo", – piktinosi Dvarčionių gyventojas Algimantas Vanagas.

Pasipiktinusių žmonių mieste gausu. "Gal ir turėjo akcija kilnių tikslų padaryti mūsų kraštą gražesnį, tačiau dėl abejotinų organizacinių gebėjimų daugeliu atveju Vilniuje ši akcija virto ne miesto švarinimo, o šiukšlinimo akcija. Daugelyje vietų mėtosi iš miškų ir kitų atokių vietų surinktos ir į sąvartyną neišvežtos padangos, praplėšti šiukšlių maišai, jų turinį asocialūs asmenys paskleidė ten, kur anksčiau jų niekada nebuvo. Jei nebuvo galimybių suorganizuoti transporto šiukšlėms operatyviai išvežti, tai gal nereikėjo kviesti žmonių dėl abejotinų "rekordų", – kritikos organizatoriams negailėjo Juozas Telksnys.

Akcijos organizatoriai neneigia, kad tokia sumaištis iš dalies kilo dėl jų kaltės. "Ši problema atsirado dėl komunikacijos trūkumo. Stengėmės pranešti žmonėms, kad jie neštų šiukšles į paskelbtus surinkimo taškus, iš jų 90 proc. šiukšlių buvo išvežta pirmadienį. Tačiau kai kurie mūsų nesuprato. Surinko aplink savo kiemą šiukšles ir paliko, vėliau skambina ir piktinasi, kodėl nesurinkote. Taip atsirado daug neplanuotų vietų, į kurias dar turime nuvažiuoti", – aiškino "Darom 2009" atstovas spaudai Edgaras Jankelaitis.

"Mums juokinga ir skaudu dėl kilusio pasipiktinimo. Gerai, kad žmonės susitvarkė, bet blogai, kad nežinojo, nenorėjo ar patingėjo nunešti į nurodytas vietas ir sudėjo bet kur. Tačiau tegu jie praneša mums, atvažiuosime paimti. Puikiai suprantame, kad kur guli viena šiukšlė, jų kalnas greitai pradeda augti. Vešime šiukšles šiandien, dar kitos savaitės pradžioje", – žadėjo E.Jankelaitis.


Informacija

Norintys pranešti apie per akciją surinktas ir dar neišvežtas šiukšles gali skambinti telefonu 8 621 82 813.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų