Pereiti į pagrindinį turinį

Smulkiuosius verslininkus tebekausto nežinia

2013-02-21 10:38
Smulkiuosius verslininkus tebekausto nežinia
Smulkiuosius verslininkus tebekausto nežinia / G.Romeika. Justino Vainilavičiaus nuotr.

Po Ūkio banko uždarymo be einamųjų lėšų likę verslininkai kol kas guodžiasi valdžios pažadais atgauti pinigus ir galimybe atidėti mokesčius valstybei be sankcijų – taip situaciją apibūdino Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos direktorius Giedrius Romeika.

– Kokios nuotaikos vyrauja tarp Kauno regiono verslininkų?

– Mano paties įmonės sąskaita liko užšaldyta Ūkio banke ir puikiai žinau, ką tai reiškia bendrovėms. Guodžia tik tai, kad sulaukėme „Sodros“, Valstybinės mokesčių inspekcijos pažadų neskaičiuoti delspinigių dėl uždelstų mokėjimų.

Gera žinia ir valdžios pažadas bet kuriuo atveju išmokėti iki 100 tūkst. eurų ne tik fiziniams, bet ir juridiniams asmenims, laikiusiems pinigus Ūkio banko sąskaitose. Tik liko labai svarbus mums klausimas, į kurį vis dar neturime atsakymo, – kada tai įvyks.

– Ar buvo įmonių, kurios dėl situacijos Ūkio banke atsidūrė ant bankroto slenksčio?

– Kol kas tokių įmonių nežinau, bet yra nemažai bendrovių, kurioms būtina atsiskaityti su tiekėjais, partneriais, juos spaudžia sutartyse numatyti terminai. Gresiančios baudos joms gali tapti labai rimta problema ir iššūkiu. Kaip minėjau, dar laimė, kad neslegia valdžios institucijų sankcijos už nemokamus mokesčius.

– Kiek įmonių Kauno regione tenka gyventi nežinioje?

– Ūkio banko klientų gali būti apie pusšimtis. Tai buvo gana draugiškas vidutiniam verslui bankas, kuris, skirtingai nuo didžiųjų bankų, daug laisviau bendravo su smulkiuoju verslu, kėlė jam ne tokius griežtus reikalavimus, todėl šio banko paslaugomis naudojosi labai daug bendrovių.

Iš šios istorijos gavome paprastą pamoką: negalima laikyti kiaušinių vienoje pintinėje, nes, pasirodo, bankai Lietuvoje žlunga ne taip jau ir retai.

Teks gerokai labiau pasverti ir bankų siūlomas paslaugas, kuriomis pasinaudojus pagal sutartį tenka jiems patikėti ir visas apyvartines lėšas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų