Pereiti į pagrindinį turinį

Socialdemokratai ieško atpirkimo ožių

2009-03-20 09:00
Socialdemokratai ieško atpirkimo ožių
Socialdemokratai ieško atpirkimo ožių / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Kova: vakar vicemerui R.Mikaičiui (nuotr.) priekaištų pažėręs K.Kriščiūnas sulaukė atkirčio – jam primintos sužlugusios derybos dėl arenos su Prancūzijos kompanija.

Dalis Kauno socialdemokratų vakar apkaltino Kauno vicemerą Rimantą Mikaitį neveiklumu. Tarp kritikų – ir vicemeras Steponas Vaičikauskas, bene labiausiai pagarsėjęs ne darbais, o prieštaringu elgesiu.

Nori daugiau valdžios

"Jokių naujų idėjų per dvejus metus Kaune nepasiūlyta. Miestas gyvena senomis idėjomis, o seni projektai nevykdomi", – žėrė kaltinimus vicemerui Socialdemokratų frakcijos seniūnas Kęstutis Kriščiūnas. Jo manymu, R.Mikaitis kaltas ir dėl to, kad Kauno savivaldybės delegacija neturėjo ką pristatyti Kanuose vykusioje parodoje. Į ją vyko vienuolika savivaldybės administracijos ir tarybos atstovų, tarp jų ir socialdemokratas Steponas Vaičikauskas.

"R.Mikaitis tik reklamuojasi, fotografuojasi, o darbus paskui turi daryti kiti", – piktinosi K.Kriščiūnas. R.Mikaičiui taryba yra pavedusi kuruoti turizmą, investicijas, transportą.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi socialdemokratų Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė, vicemeras Steponas Vaičikauskas, tarybos nariai Žaneta Klebanskaja ir K.Kriščiūnas pareiškė pageidaujantys vicemero poste matyti Jūratę Matekonienę arba Stasį Žirgulį. Pasak K.Kriščiūno, toks pasiūlymas pateiktas ir miesto merui Andriui Kupčinskui. Meras atkirto, kad koalicija nesvarsto vicemero keitimo klausimo.

Socialdemokratai neslepia patys sieksią aktyviau dalyvauti miesto valdyme. Šiuo metu jie remia valdančiąją Sėkmės koaliciją. Vicemero S.Vaičikausko teigimu, paramos sutarties su valdančiaisiais nutraukti neketinama, bet juos tenkintų koalicija su konservatoriais be Liberalų sąjūdžio.

Įžvelgia piktų kėslų

"Galiu vardyti projektus, lėšas, gaunamas iš įvairių šaltinių, ką ne kartą esu daręs. Netrukus pateiksiu ataskaitą. Joje ir bus matomi mano darbai. Išorinės jėgos bando destabilizuoti padėtį Liberalų sąjūdžio Kauno skyriuje", – taip situaciją komentavo R.Mikaitis. Anot jo, taip elgiasi nenorintieji, kad jis būtų perrinktas partijos skyriaus pirmininku kovo pabaigoje vyksiančiame ataskaitiniame susirinkime.

Po spaudos konferencijos R.Mikaitis žurnalistams užsiminė, kad jis yra neparankus buvusiam merui Arvydui Garbaravičiui. "A.Garbaravičius yra ne kartą pareiškęs, kad jam reikia užsitikrinti savo ateitį, bet žino, kad aš niekada nepritarsiu, kad mūsų partija susijungtų su Liberalų ir centro sąjunga", – sakė vicemeras.

R.Mikaitis priminė ir socialdemokratų sąsajas su A.Garbaravičiumi. Praėjusios kadencijos tarybai derintis su Prancūzijos bendrove dėl Sporto ir pramogų rūmų statybos Nemuno saloje, K.Kriščiūnas buvo vienas derybų grupės narių. "Išgelbėjome Kauną nuo bankroto sustabdydami šią sutartį. Dabar arena statoma, finansavimas užtikrintas", – pastebėjo R.Mikaitis.

"Mano gyvenimas ir partinė veikla nepasikeis nuo to, išrinks jį ar ne skyriaus pirmininku. Matyt, jo paties kepurė dega", – kaltinimus atrėmė A.Garbaravičius. Paklaustas, kodėl dalyvavo socialdemokratų surengtoje spaudos konferencijoje, tikino užėjęs atsitiktinai, nes prieš tarybos posėdį sužinojo apie tai.

Populiariausia tema – tualetas

R.Mikaičiui eilinį kartą priminta ir viešojo tualeto prie Kauno pilies istorija. Nors su tualeto statyba susiję dokumentai atiduoti prokuratūrai ir atsakymo dar nėra, kai kurie miesto politikai prie kryžiaus kala R.Mikaitį be konkrečių įrodymų. Teigiama, kad jis turi prisiimti kaltę dėl daugiau kaip pusę milijono litų kainavusio ir reikalavimų neatitinkančio tualeto statybos.

"Nesąmonė. Politikas negali būti atsakingas už miesto ūkį. Pavartykite dokumentus, ten įvardyta, kas kaltas. Galiu vienu žodžiu įvardyti – administracija", – pareiškė tarybos Antikorupcijos komisijos narys Gintaras Jonas Furmanavičius, nagrinėjęs šį klausimą.

Kadangi administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius mieto taryboje turėjo pristatyti informaciją apie tualeto statybos eigos tyrimą, socialdemokratai stojo ginti savo bendrapartiečio, kuris taip pat rūpinosi garsiuoju tualetu.

"Užstringa kokie nors ūkiniai reikalai, tuoj pat kaltinamas R.Rabačius. Nustoja šviesti Laisvės alėjoje nauji šviestuvai, Romaldai, spręsk, o dabar niekas negali prisiimti to nelaimingo tualeto autorystės", – piktinosi vicemeras S. Vaičikauskas, beje, kuruojantis miesto ūkio reikalus.

Tarybos nariai beveik dvi valandas ginčijosi, ką reikėtų nubausti už brangią, bet netikusią tupyklą, tačiau situacija nesikeičia – laukiama teisėsaugos išvadų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų