Pereiti į pagrindinį turinį

"Solidarus" turgelis ir pikantiškos degustacijos

2009-02-14 09:00
"Solidarus" turgelis ir pikantiškos degustacijos
"Solidarus" turgelis ir pikantiškos degustacijos / Gedimino Bartuškos nuotr. Pamokos: degustacijos šeimininkai sudėliojo visą ragavimo seką – kad itin aštrus kai kurių gaminių skonis nenustelbtų subtiliųjų.

Kas antrą sekmadienį sostinės "Paryžiaus" kavinėje (Didžioji g. 1) renkasi kaimo ir miesto solidarumo asociacijos "Viva Sol" judėjimo nariai ir visi tie, kurie naudojasi kiekviena proga nusipirkti ūkininkų siūlomų produktų.

Prie pat kavinės durų įprastai spiečiasi vadinamasis solidarus turgelis – prekiaujantys namine duona, kiaušiniais, vištomis ar kokiais kitais natūraliais maisto produktais.

Prekystaliams ištuštėjus kraustomasi į kitą salę, kur vyksta įvairios diskusijos ir degustacijos. Praėjusį sekmadienį "Viva Sol" judėjimo nariai Audrius ir Valdas čia surengė iš stažuočių parsivežtų prancūziškų ir norvegiškų sūrių degustaciją. Gal po kurio laiko ką nors panašaus į vieną ar kitą čia paragautą sūrį gamins ir Audrius, ir Valdas.


Ūkininkų ir miesto valgytojų solidarumas – toks judėjimas pasaulyje gyvuoja jau kelis dešimtmečius. Įsibėgėja jis ir Lietuvoje. Žemdirbys įsipareigoja tiekti sveikus, natūralius produktus, valgytojas – ne tik juos pirkti, bet ir talkinti ūkio darbuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų