Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinėje nušvis septyni statiniai

2013-05-03 14:27
Sostinėje nušvis septyni statiniai
Sostinėje nušvis septyni statiniai / Tomo Urbelionio / BFL nuotr.

Birželį septynis Vilniaus miesto statinius – Liubarto, Žvėryno, Geležinio Vilko, Baltojo ir Žirmūnų tiltus bei dvi bažnyčias – turėtų apšviesti dekoratyvinė šviesa.

Pagal „Statinių dekoratyvinio apšvietimo projektavimo ir įrengimo darbų pirkimo supaprastinto atviro konkurso būdu techninės specifikacijos projektą“ iki birželio 14 d., vėliausiai – liepos 1-osios, turi būti įrengtas septynių sostinės statinių dekoratyvinis apšvietimas. Tai – Liubarto, Žvėryno, Geležinio Vilko, Baltojo ir Žirmūnų tiltai bei dvi bažnyčios – Šv. Ignoto g. 6 ir Dominikonų g. 12.

„Iki šiol iš dalies apšviestas buvo tik Baltasis tiltas, kiti statiniai neapšviesti. Ateityje galbūt pavyks apšviesti ir daugiau tiltų ar kitų objektų, tačiau kol kas dėl lėšų stygiaus nuspręsta pasirinkti būtent šiuos trumpesnius tiltus“, – kodėl pasirinkti minėti statiniai, aiškino Eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Eduardas Garbovskis.

Pasak jo, kaip ir dabar, taip ir įvykus konkursui tolesnę statinių dekoratyvinio apšvietimo priežiūrą vykdys bendrovė Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai pagal galiojančią Gatvių apšvietimo priežiūros sutartį.

„Šiuo metu rengiamas statinių dekoratyvinio apšvietimo projektavimo ir įrengimo darbų pirkimas, ne – priežiūros. Šį konkursą planuojame paskelbti artimiausiu metu“, – sakė E.Garbovskis.

Detalesnės informacijos, kaip tai atrodys vizualiai, kiek kainuos vieno ar kito statinio apšvietimas, skaičiuojant, kad apšvietimas įjungtas bus 4 tūkst. valandų per metus, ir pan. savivaldybės atstovai teigė negalintys pateikti, kol nesibaigė viešasis pirkimas.

Projekte nurodoma, kad dekoratyviniam statinių apšvietimui turi būti naudojami energiją taupantys šviestuvai.

„Jie neturi akinti eismo dalyvių, negali šviesti į langus, apšviesdami patalpas ir pan. Šviestuvai ir apšvietimo sprendimai turi derėti prie statinių spalvinės ir architektūrinės išraiškos. Jei projektuojami šviestuvai, kurių paviršiaus spinduliuojama šiluma gali sužaloti ir (ar) nudeginti, jie turi būti montuojami taip, kad atsitiktiniai praeiviai jų nepasiektų. Projektuojamas elektros laidų tinklas neturi būti matomas ant statinių“, – rašoma dokumente.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų