Sostinėje trūksta personalo vakcinacijai: ragina Seimą leisti pasitelkti daugiau žmonių

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad, tęsiant kovą su pandemija bei sostinėje intensyvėjant skiepijimo apsukoms, ima stigti personalo. Todėl, ragina meras, Seimas turėtų kuo greičiau sudaryti sąlygas pasitelkti daugiau žmonių vakcinacijai ir testavimui.

„Jei pernai Seimas per savaitę sugebėjo priimti įstatymą dėl Lukiškių aikštės, tai, man atrodo, jokios biurokratinės kliūtys neturėtų būti priežastis nepraplėsti besidarbuojančių COVID-19 fronte“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė meras.

Pasak jo, darbuotojų, dirbančių tiek ligoninėse, tiek vakcinavimo centruose, trūkumas šiuo metu yra vienas iš daugiausiai nerimą keliančių klausimų.

„Tie patys darbuotojai dirba ir poliklinikose, ir ligoninėse, ir su COVID pacientais, ir dirba skiepydami. Todėl labai svarbu būtų platesnis personalo rato įtraukimas į skiepijimą. Čia yra ne tik žmonės, kurie įduria adatą į raumenį, – tą gali padaryti ir studentai, ir farmacininkai. Bet taip pat kalbama ir apie dokumentų pildymą ir suvedimą į e.sveikatą“, – teigė meras, pažymėdamas, kad šiuo metu krūviai, tenkantys sveikatos priežiūros specialistams, yra didžiuliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butent

butent portretas
yra studentu is visos lietuvos medicinos kursu, tegul jiems moka geras algas ir pasidarbuoja papildomai, bus ir praktika ir pinigu uzsidirbs, nejaugi taip sunku padaryti?....

Na ir

Na ir portretas
atsiliko straipsnio autorius nuo gyvenimo- per kitas žiniasklaidos priemones jau nuo ryto kalba ne tik apie personalo trūkumą Vilniuje, bet ir nepakankamą kiekį skiepų, kuris bus "rekvizuojamas" iš paskirtų kitiems Lietuvos miestams. Prieš rašant reikėtų "apsižvalgyti" aplinkui....

Mičiurinas

Mičiurinas portretas
TAIGIS ponulio smegenys užkrėstos virusu nuo kurio jokių vaistų nėra,ir pačiam dar ilgai reikės klaidžioti daržo lysvėm,kol daaugsi iki RUNKELIO,bet tikriausiai nepavyks,virusas smegeninis sugrauž.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių