Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės senjorus kavinės vėl vaišins kava

2015-12-04 14:12
DMN inf.

Artėjant jaukiausioms metų šventėms, Vilniaus meras Remigijus Šimašius  šiandien pakvietė senjorus kavos ir paskelbė tradicinę gerumo akciją  – ,,Susitikim prie kavos puodelio“.  Į lauktos akcijos atidarymą gausiai susirinkusius Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Vilniaus bočiai“ senjorus  svetingai priėmė Vokiečių gatvėje įsikūrusi  kavinė „Huracan coffee”.

Jau nuo šio sekmadienio (gruodžio 6 dienos)  iki sausio 10-osios rekordinis skaičius prie akcijos prisijungusių – 50 – Vilniaus kavinių ir restoranų sekmadieniais lauks garbaus amžiaus vilniečių, vaišins gardžia kava bei arbata ir dovanos įsimintinas akimirkas senjorams.

„Akcija susirinkti sekmadieniais pasivaišinti kava ir gražiai pabendrauti yra nuostabi tradicija. Esu tikras, kad ji tęsis ir kai pats būsiu garbaus amžiaus, į kurią mane kvies jau jūsų proanūkiai. Noriu palinkėti Jums ramaus, šilto Kalėdų švenčių laukimo ir nepamiršti vieni kitų kviesti į susitikimus mieste, prie kavos puodelio. Daliai senjorų atrodo, kad šis skubantis pasaulis yra ne jiems, tad labai noriu pakviesti visus – susitikti sekmadieniais prie kavos puodelio mieste, nes Vilnius yra visų, ir senjorai, kurie šį miestą kūrė, yra visur laukiami ne tik šios akcijos metu”, – sakė meras R. Šimašius, skelbdamas akcijos pradžią.

Miesto vadovas pasidžiaugė, kad šiemet senjorus Vilniuje vaišins rekordiškai daug sostinės kavinių ir restoranų, kad senjorai turės progų apsilankyti ir naujose akcijos vietose. Senjorus nuo pat akcijos pradžios pasiekė maloni žinia -  kai kurios kavinės jau dabar planuoja senjorus vaišinti kava ir pasibaigus akcijai.

Akcijos atidaryme netrūko ir edukacijos: „Huracan coffee” direktorius Vytautas Kratulis senjorams įdomiai pasakojo apie kavos kelią, kultūrą, savitą šviežios kavos filosofiją. Senjorai mielai dalijosi savo nuomone –  kas yra ypatinga kava, kokie mėgstami kavos ruošimo būdai, su kuo ji dera.

Lietuvos pensininkų sąjungos Bočiai” vadovas Petras Ruzgus pastebėjo, kad tokie senjorų susitikimai sostinės kavinėse ir jaukus bendravimas prie kavos yra naudingas visiems. P. Ruzgus bičiuliams  priminė  Johano Volfgango Gėtės (J. W. Goethe) mintį  –  „pasenti – nedidelis menas, menas – nugalėti senatvę” ir papasakojo, kaip „Bočiams“ bendrauti padeda daina ir šokis.

„Dėkojam, kad dalijat savo širdies šilumą visiems. Mes visi kūrėme savo miestą ir tikimės, kad jis vis gražės. Didžiuojamės, kad jaunimas atėjo vadovauti Vilniui, tikimės bendradarbiauti, linkime laiku, gerai ir dorai atlikti savo darbus ir visada jausti artimųjų, šeimos ir tikrų draugų palaikymą“, – dėkojo už pasimatymus prie kavos Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Grasilda Makarevičienė.

Vilniaus miesto savivaldybė,  drauge su Viešbučių ir restoranų asociacija, tęsia gražią tradiciją, ir jau 15 kartą kviečia senjorus susitikti mieste ir sekmadienius leisti brangių žmonių draugijoje, mėgaujantis kava ar arbata.

Kavinės ir restoranai, kuriuose, pateikę pensininko pažymėjimą, senjorai galės pasivaišinti kava:

,,12 istorijų“, „Agotos gryčia“, ,,Amatininkų užeiga“, „Balzac“, „Basilico", ,,Botanique“, „Briusly“, „Charlie pizza“, „Cozy“ “ (senjorus kava vaišins ir pasibaigus akcijai, pirmadienio rytais nuo 10.00 iki 11.00), „Crispy Bakery“ kepyklėlė, ,,Čili pica“, „Dione“ ledainė, „Jurgis ir Drakonas“, „Fortas“, „Franki vyninė“, „Geen Vilnius Hotel“ viešbutis, Halės Bistro, “Huracan Coffee”, „Karolina“ viešbutis (holo baras), „Kitchen“, „Mano Guru“, „Marceliukės klėtis“, „Meat lovers pub“, „Medininkai“, ,,Mint Vinetu“, Mood Makers Cafe , ,,Park Inn by Radisson Vilnius“ viešbutis, ,,Prezo“ kepyklėlė, ,,Radharanė“, „RAW42“, ,,Rishon“, „Savas kampas“ vyninė, „Senoji kibininė“, Soul & Pepper, ,,Sushi City" ,,Šviežia kava“, ,,Taste Map“, „The Old Green House“, ,,Vaisinė“ sulčių baras, „Viešbutis Comfort Hotel LT“, ,,Vila Gloria“, „Žemaitės“, „Žuvinė“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų