Sostinės ugdymo įstaigose keisis vaikų maitinimo įkainiai: didės kaina

  • Teksto dydis:

Infliacija ir siekis užtikrinti sveiką mitybą ugdymo įstaigose lėmė vaikų maitinimo įkainių ugdymo įstaigose pasikeitimus.

Kaip informuoja Vilniaus savivaldybė, nauji įkainiai savivaldybės ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose leis pagerinti maitinimo kokybę, užtikrinti raciono įvairovę ir tinkamą maitinimą pagal amžių.

„Augant maisto produktų kainoms, užtikrinti kokybišką racioną su šiuo metu taikomais įkainiais sekasi vis sudėtingiau, todėl esame priversti keisti vienos dienos maitinimo normą. Didėjimas neženklus, tačiau leis užtikrinti tinkamą, vaikų amžių atitinkantį maitinimą“, – sako Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Vienos dienos vaiko maitinimo įkainiai, po Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo, priėmimo keičiasi taip: ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse, dirbančiose 10,5 ir 12 valandų – lopšelio grupėse – 2,60 Eur; darželio grupėse – 2,90 Eur; priešmokyklinio ugdymo grupėse – pusryčiams skiriama 1,16 Eur, pietums – 2,10  Eur, pavakariams – 1,16 Eur. Taip pat, ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo grupių, dirbančių 24 valandas, įkainių pokytis: lopšelio grupėse – 2,90 Eur; darželio grupėse – 3,20 Eur; priešmokyklinio ugdymo grupėse – pusryčiams skiriama 1,16 Eur, pietums – 2,10  Eur, pavakariams – 1,16 Eur, vakarienei – 0,84 Eur. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse, kuriose vaikas ugdomas ne ilgiau kaip 4 valandas: lopšelio grupėse – 2,10 Eur; darželio grupėse – 2,30 Eur; priešmokyklinio ugdymo grupėse – pusryčiams skiriama 1,16 Eur, pietums – 2,10  Eur.

Mokestis už maitinimą skiriamas maisto produktams įsigyti, ne daugiau kaip 10 proc. mokesčio gali būti skiriama maisto gamybos procesui tobulinti ir vaikų sveikos mitybos įpročių ugdymo priemonėms įsigyti.

Nuo 2022-ųjų birželio taip pat keičiasi ir nemokamo maitinimo įkainiai dėl augančių gamybos kaštų, tokių kaip maitinimo paslaugų teikėjų darbuotojų, tiesiogiai susijusių su mokinių nemokamo maitinimo teikimu, darbo užmokestis, valstybinio socialinio draudimo įmokos, komunalinių paslaugų, ryšių, transporto išlaidos. Maitinimo patiekalų gamybos išlaidos dydis – 15 proc. nuo maisto produktams įsigyti skirtų lėšų.

Mokinių nemokamam maitinimui skirtiems produktams įsigyti lėšų, skiriamų vienai dienai vienam mokiniui, nauji dydžiai yra priešmokyklinių ir 1–12 klasių mokiniams: pietums – 2,10 Eur; pusryčiams ar pavakariams – 1,16 Eur. Maitinimui mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose – 4,06 Eur.


Šiame straipsnyje: darželiaimaitinimasįkainiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas ok

Viskas ok  portretas
Tegul tėvai nedejuoja, niekur šalyje nerasite tokios auklės pigesnės negu darželis, dar plius ir vaiko pinigus gaunate, tad tie darželiai tikrai centus kainuoja,. Kai pagalvoji visą dieną su vaiku būna auklėtojos, maitina ir užsiima...pigiau niekur nerasite

O kokias kalbas mokys vietoj rusų

O kokias kalbas mokys vietoj rusų portretas
Nesigirdi nei iš ministerijos nei iš savivaldybių plano. Gali mokyklos kooperuotis ir mokyti retesnių kalbų, vaiku ateičiai pravers. O fašistinės šalies kalbos nebereiks

ar Lietuvoje yra buvęs toks atvejis

ar Lietuvoje yra buvęs toks atvejis portretas
kad kainos mažėtų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių