Statybos inspekcija palaimino Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos planą

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nenustatė pažeidimų koreguojant buvusios sostinės Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos detalųjį planą.

„Detaliojo plano tikrinimo metu inspekcija teritorijų planavimo teisės aktų pažeidimų nenustatė ir surašė patikrinimo aktą su teigiama išvada“, – BNS informavo inspekcijos atstovė Ligita Luščiauskaitė.

Inspekcija tikrino sklypo Vasario 16-osios g. 10 detaliojo plano sprendinių koregavimą, parengtą 2017 metais. BNS žiniomis, detaliajame plane iš esmės pakeisti sprendiniai, susiję su planuojamų statyti statinių paskirtimis – atsisakyta gyvenamosios statybos.

Patikrinimas surengtas, kai į inspekciją kreipėsi Vilniaus apygardos prokuratūra, gavusi Lietuvos dailės istorikų draugijos skundą.

„Prokuratūroje gautas draugijos prašymas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, keičiant Šv. Jokūbo ligoninės pastatų komplekso vertingąsias savybes ir koreguojant sklypo detalųjį planą. Jį Vilniaus apygardos prokuratūra pagal kompetenciją persiuntė nagrinėti Statybos inspekcijai ir Kultūros paveldo departamentui“, – anksčiau BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Tuo metu Kultūros paveldo departamentas pirmadienį pranešė nusprendęs tikslinti buvusios ligoninės komplekso vertingąsias savybes. Departamentas panaikino anksčiau jo paties Vilniaus skyriaus suderintus projektinius pasiūlymus ir išduotas projektavimo sąlygas.

Departamentas taip pat nurodo kreipęsis į Statybos inspekciją dėl nesutampančių 2008 metų ir 2017 metų detaliojo plano korektūros duomenų.

Buvusioje Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondas planuoja plėtoti viešbučio „Clarion“ ir konferencijų centro projektą. Jį plėtotoja paviešino kovo viduryje, po Kultūros paveldo departamento ir sostinės savivaldybės išsakytos kritikos dėl projekto pristatymo visuomenei.

Gegužę projektą nagrinėjusi Vilniaus regioninė architektų taryba pareiškė, kad jo architektūra nėra pakankamai kokybiška ir rekomendavo projektą keisti. Architektų vertinimu, projektas negali būti realizuojamas dėl kilusio visuomenės pasipriešinimo.

Balandį Vilniaus miesto savivaldybės taryba balandį priėmė rezoliuciją, kad statybos leidimas plėtrai teritorijoje būtų išduodamas pakoregavus projektą, atsižvelgus į ekspertų išvadas bei surengus viešą pristatymą visuomenei.

Į projektą, kurį įgyvendinti tikimasi iki 2020 metų vidurio, fondas ketina investuoti 45 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių