Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai įsikūrė viešbutyje

2009-01-24 09:00
Studentai įsikūrė viešbutyje
Studentai įsikūrė viešbutyje / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Nauda: studentas A.Sakutis džiaugėsi, kad viešbučio darbuotojai ne tik išmuomojo kambarį, bet ir paskolino šaldytuvą.

Kauno centre veikiantis "Metropolio" viešbutis tapo įvairiuose miesto universitetuose studijuojančių studentų namais.

Laukia ne tik turistų

Ne geriausius laikus gyvenantys Kauno viešbučiai ieško būdų, kaip išgyventi sunkmetį. Šalia Laisvės alėjos įsikūręs "Metropolio" viešbutis dabar laukia ne tik turistų, bet ir Kauno aukštųjų mokyklų studentų.

Užsukęs į viešbučio penktą aukštą, kuriame įsikūrę studentai, pasijunti tarsi sugrįžęs atgal dvidešimt metų: interjero detalės, sienos, kilimai – viskas primena sovietmečiu klestėjusį viešbutį. Šiuolaikiškumu studentams skirta viešbučio dalis negali pasigirti, tačiau sutikti jaunuoliai tikino, kad gyventi viešbutyje yra geriau nei aptriušusiame universiteto bendrabutyje.

"Savo universiteto bendrabutyje negavau vietos, todėl teko ieškoti, kur galėčiau apsigyventi. Viešbutis man patiko. Jis įsikūręs miesto centre, o ir kaina už tokią vietą nėra didelė. Viešbutis netgi mažą šaldytuvą davė, yra atskiras tualetas. Tvarka nuo viešbučio skiriasi tik tuo, kas pas mane kambarinė neužsuka", – pasakojo Vilniaus universitete lietuvių filologiją studijuojantis Aleksandras Sakutis.

Anot A.Sakučio, dirbančiam studentui gyventi viešbutyje nėra brangu. Už kambarį tenka mokėti nuo 400 iki 700 litų.

Šalia ir universitetai

"Rengiuosi išsikraustyti. Man, kaip nedirbančiai studentei, čia gyventi per brangu. Išsikraustau pas draugę, kur buto nuoma beveik nekainuos. Tačiau čia gyvenimo sąlygos tikrai buvo geresnės nei universiteto bendrabutyje. Ten dėl triukšmo ir nuolatinių pasilinksminimų mokytis nėra lengva", – tikino Kauno technologijos universitete ekonomiką studijuojanti Roberta Lazauskaitė.

Studentės teigimu, vienintelis nepatogumas gyventi viešbutyje, kad svečiai čia įleidžiami tik iki 22 val.

Sutiktos neakivaizdinių studijų studentės pasakojo kambarį išsinuomojusios viešbutyje, nes šis yra prie pat Vytauto Didžiojo universiteto, kuriame jos studijuoja. Be to, kitur mėnesiui išsinuomoti kambarį, kai vyksta sesija, yra sudėtinga.

"Skirtingai nuo bendrabučių, čia viename kambaryje yra vonia ir tualetas, nereikia eiti į kitą koridoriaus pusę", – pasakojo iš Jurbarko ir Marijampolės atvykusios studentės Olga ir Gitana.

Merginos tikino, kad apie kambarių nuomą viešbutyje sužinojo iš laikraščių skelbimų.

Ieško būdų išgyventi

"Metropolio" direktorė Diana Čekaitienė tikino, kad konfliktinių situacijų su viešbutyje apsigyvenusiais studentais beveik nepasitaiko. Daugelis gyventojų yra dirbantys studentai, todėl šventėms skiria mažiau laiko.

"Studentai viešbutyje apsigyveno mokslo metų pradžioje. Ieškojome galimybių viešbutį panaudoti. Kaune viešbučiai užimti tėra 20 proc. Vien svečiais viešbučių apgyvendinti neįmanoma. Čia gyvenantys studentai yra ramūs, neteko girdėti skundų", – teigė D.Čekaitienė.

Anot D.Čekaitienės, norintys ramybės ir vienumos studentai renkasi galimybę gyventi vieni. Tuomet už kambarį studentams kiekvieną mėnesį tenka mokėti 700 litų. Mažesnius mokesčius moka nusprendę kambaryje gyventi poromis, tuomet mėnuo pragyventas viešbutyje vienam žmogui kainuoja 400 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų