Pereiti į pagrindinį turinį

Šturmas baigėsi, kova tęsiasi

2009-01-12 09:00
Šturmas baigėsi, kova tęsiasi
Šturmas baigėsi, kova tęsiasi / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Valo: "Kauno švara" iš miesto gatvių išvežė daugiau nei 2 tūkst. kub. m sniego.

Praėjusią savaitę Kauną atakavusiai žiemai atšipo dantys, bet su jos iškrėstomis išdaigomis komunalininkai vargsta iki šiol. Visą savaitgalį jie dirbo dviem pamainomis.

Penktadienį atšilus, sniego pusnys ėmė trauktis, tačiau komunalininkai viso darbo saulei nepaliko. Savaitgalį jie dirbo kiaurą parą. Vien per naktį iš šeštadienio į sekmadienį "Kauno švara" iš miesto centro išvežė beveik 600 kub. m sniego. Iš viso bendrovė į laikinas sniego kaupimo aikšteles jau išgabeno beveik 2 tūkst. kub. m sniego.

"Šiandien dieną ir naktį sniego nevešime. Vyrams reikia truputį atsipūsti, nes jau daugiau nei savaitę dirbame dviem pamainomis. Bet keli traktoriai dirbs per naktį. Platins gatvių važiuojamąsias dalis, ir valys tas gatves, kurių dar nespėjome išvalyti", – vakar sakė "Kauno švaros" generalinio direktoriaus padėjėjas miesto valymo reikalams Algis Milčius.

Dalį miesto nuo sniego vaduojanti "Kelių remonto grupė" (KRG) sniego savaitgalį nevežė, bet šiandien ketina rimtai padirbėti prie viešojo transporto stotelių ir likusių nenuvalytų gatvių plotų.

Tačiau savaitgalį KRG nesiilsėjo. Mieste už gatvių barstymą atsakinga įmonė barstytuvus į darbą paleido po kartą per dieną.

"Šiomis dienomis temperatūra buvo teigiama. Sniegas tirpo, gatvės buvo šlapios, o vakare pradėdavo šalti. Todėl susidarydavo ledas. Bent po kartą greičiausiai reikės barstyti kelias artimiausias dienas", – kalbėjo KRG generalinio direktoriaus pavaduotojas statybai Mindaugas Norkus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad artimiausiomis dienomis temperatūra svyruos apie nulį. Todėl keliai gali būti slidūs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų