Pereiti į pagrindinį turinį

Susitikimas Kanaruose

2008-10-21 09:00
DMN inf.
Susitikimas Kanaruose
Susitikimas Kanaruose / Organizatorių nuotr.

Džiugu užsienyje sutikti tautietį. O jei jis toks pat aistringas buriuotojas – susitikimas virsta švente. Dvi aplink pasaulį plaukiančios lietuvių jachtos šiandien turėtų susitikti Kanarų salų uoste Las Palmase.

Pirmoji uostą turėtų pasiekti "Ragainė II". "Idėja garsinti Lietuvos vardo tūkstantmetį labai šauni. Aš propaguoju šeimos, pažintinį plaukimą. Per šią kelionę mes jau užsukome į 25 uostus, aštuonias valstybes, buvome Maroke, aplankėme unikalias, UNESCO saugomas salas", – pasakojo "Ragainės II" kapitonas Andrius Varnas, iš kelionės į Lietuvą ketinantis grįžti tik po dvejų metų.

Projekto "Tūkstantmečio odisėja" vadovas Raimundas Daubaras, laukiantis pranešimo apie "Ambersail" pasirodymą Kanarų uoste, pabrėžė, kad kiekvienas Lietuvos buriuotojų žygis labai džiugina. "Tai rodo, kad Lietuva – jūrinė valstybė, – teigė jis. – Tačiau "Tūkstantmečio odisėjos" dalyviams svarbiausia ne plaukti, o žygiu aplink pasaulį skatinti Lietuvos ir pasaulio lietuvius didžiuotis Lietuva, jos istorija ir dabarties pasiekimais, sutelkti visus bendrai švęsti Lietuvos vardo 1000-metį."

120 Lietuvos buriuotojų išplaukė į "Tūkstantmečio odisėją", kad pristatytų pasauliui mūsų šalį, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius visuose žemynuose švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį vienu metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų