Pereiti į pagrindinį turinį

Šviesa perskrodė tamsą

2008-12-29 09:00
Šviesa perskrodė tamsą
Šviesa perskrodė tamsą / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Šviesos spektaklis prie Kauno pilies atviliojo tūkstančius miestiečių.

Nuo seno lietuviai tikėjo, kad per Kalėdas šviesa įveikia tamsą. Šeštadienį šią kovą bandyta parodyti lazerių technologijomis.

Minia prie Kauno pilies šeštadienio vakarą susirinkusių kauniečių ir miesto svečių tikėjosi stebuklo. Į specialiųjų efektų ir lazerių kompozicijų spektaklį "Tarp pasakų ir tikrovės" pakvietusi miesto savivaldybė bei įmonė "City service" žadėjo įspūdingą reginį, kokio Kaune dar nebuvo.

Pamatę vaizdą ant Šv.Jurgio bažnyčios stogo, kauniečiai gerokai nusivylė, bet skirstytis neskubėjo. "Negi čia tik tiek ir bus?" – pečiais traukė žmonės ir vylėsi ko nors daugiau. Žaliu šviesos spinduliu įrėmintas bažnyčios stogas ir jame pasirodantys raudoni vaizdai žadino susirinkusiųjų fantaziją ir pyktį.

Gerai įsižiūrėjus ant bažnyčios stogo buvo galima pamatyti piešiamus svarbiausių Kauno pastatų kontūrus, šventinius personažus ir renginio rėmėjų pavadinimus, tačiau kai kurios figūros atrodė visiškai nenuspėjamos. Kol vieni piktinosi tuo, ką mato, ir skeptiškai kartojo: "Nesąmonė", kiti bandė atspėti, ką turėtų reikšti spalvų mirgalynė.

Šviesų spektaklį gerokai nukonkuravo minioje pasirodę keli Kalėdų Seneliais apsirengę vaikinai. Jie sveikino praeivius švenčių proga, linkėjo gerų ateinančių metų ir linksmino vaikus. Merginos skubėjo pabučiuoti raudonskvernius, o šie energingai atsakydavo tuo pačiu, keldami aplinkinių šypsenas.

Visai kitaip istorinė erdvė nušvito lazerių šviesoms pasklidus po pilies prieigas. Ryškiaspalviai spinduliai skrodė tamsą ir atsimušę į dūmų kamuolius kūrė netikėtus vaizdinius. Žaliais ir raudonais šviesos pluoštais nušviestos medžių šakos panėšėjo į paslaptingus pasakų personažus. "Žiūrėk, čia kažkoks drakonas! O čia panašu į lapę!" – šviesų žaismu medžiuose džiaugėsi vaikai.

"Pamenu, kaip prieš gerą dešimtmetį organizuodami diskotekas į skelbimą įrašydavome – bus lazeris. Tada sėkmė diskotekai garantuota! Tai, ką pamatėme šįvakar, tada buvo utopija", – įspūdžiais dalijosi Tadas.

Pamaloninę spalvingais vaizdais organizatoriai paskelbė dešimties minučių pertrauką, po kurios laukė dar viena dozė šviesos efektų. "Kiek nuobodoka. Norisi daugiau įvairovės, o ne vienodo spindulių mirgėjimo", – sakė jaunuolių kompanija. Vyresnio amžiaus kauniečiai Elena ir Jonas buvo sužavėti: "Kadangi tai pirmas toks šviesos spektaklis mieste, galima atleisti ir kai kurias klaidas. Jaunimas gal per daug visko nori."

Ne vienas tą vakarą kalbintas kaunietis tikėjosi, kad lazerių žaismą vainikuos fejerverkai, tačiau jų nebuvo. "Tai būtų logiška tokio renginio kulminacija ir įspūdis žiūrovui. Organizatoriai galėjo apie tai pagalvoti", – savo nuomonę dėstė Kaune viešėjusi vilnietė Gražina.

Dar kartą šviesų ir lazerių spektaklį kauniečiai galės išvysti sausio 3-iąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų