Šviežia duona kvepianti arbata Pereiti į pagrindinį turinį

Šviežia duona kvepianti arbata

2012-11-12 23:59
Šviežia duona kvepianti arbata
Šviežia duona kvepianti arbata / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Ar teko ragauti gėrimo, kurį galėtumėte pavadinti tiesiog duonos, alaus arba giros skonio arbata? O gal jau pabodo ir visos arbatžolės? Puiki išeitis – miežių salyklo arbata.

Baltijos maisto ir gėrimų mugėje visa didžiulė salė buvo skirta vien arbatai. Daugybė įvairiausių rūšių ir skonių, lankytojai mėgstamą galėjo išsirinkti tiesiog vietoje jos ragaudami. Ir štai vienas stendas išsiskyrė iš daugumos. Alaus skonio arbata. Taip trumpai savo produktą pristatė vaikinai.

"Ši arbata daroma iš miežių salyklo. Alus taip pat daromas iš salyklo, taigi, kolegai bemėginant namie pasigaminti alaus, paragavus gėrimo prieš pridedant į jį apynių ir mielių, kilo idėja pagaminti tiesiog arbatos", – kaip atsirado gaminys, kasdien sulaukiantis vis didesnio susidomėjimo, pasakojo Šarūnas.

Iš pradžių manę, jog patys tai atrado, vaikinai pasidomėję sužinojo, kad ir Japonijoje, Korėjoje, Kinijoje nuo senų laikų geriama tokia arbata, tiksliau, skrudintų miežių. "Tolimuosiuose Rytuose žmonės tiki, kad miežių arbata ne tik gaivina, bet ir stabdo senėjimą, mažina cholesterolio kiekį, gerina kraujotaką ir turi daugybę kitų gerų ypatybių. Mes nereklamuojame, kad tai yra vaistas. Tai naudinga, bet išgerti reikėtų labai daug. Tiesiog šią arbatą siūlome kaip skanų gėrimą", – arbatą "Gėris", kuria prekiauja dar tik du mėnesius, pristatė Šarūnas.

Vaikino teigimu, vieniems tai yra alaus pakaitalas – alaus skonio arbata, kiti ją geria vietoj giros. Pasak pašnekovo, žmonės paragavę dažnai sako, kad nežino, kas tai yra, ką jie geria, nes iki šiol Lietuvoje nieko panašaus nebuvo. Vis dėlto ne tik Tolimuosiuose Rytuose žmonės naudojo ir tebenaudoja grūdus, iš kurių gamina arbatą. Senovėje lietuviai taip pat darydavo įvairiausius grūdų užpilus ir juos gerdavo. Na, gal tik nevadino to arbata. Šarūnas pasakojo, kad Amerikoje tokia arbata vartojama kaip kavos be kofeino pakaitalas.

Ši arbata gaminama iš lietuviško ir belgiško miežių salyklo. Skiriasi jų spalva ir skonis. Lietuviška tamsesnė ir sodresnė, labiau juntamas duonos skonis, belgiška – kur kas šviesesnė ir švelnesnio skonio. "Čia tarsi ir susipina Rytų tradicijos, lietuviška duona", – sakė pašnekovas.

Salyklo yra labai daug ir įvairaus, ir, kaip teigė "Gėrio" išradėjas, ne visas jis yra skanus. Taigi vaikinams teko pasidarbuoti, kol atrado tą, kurį galima vartoti kaip arbatą. "Yra žmonių, kuriems jau pabodo arbatžolės, taigi grūdų arbata gali tapti puikia alternatyva", – nusišypsojo jaunasis verslininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų