Pereiti į pagrindinį turinį

Taupyti pasišovę valdininkai persikrausto

2013-02-06 10:35
Taupyti pasišovę valdininkai persikrausto
Taupyti pasišovę valdininkai persikrausto / Čia įsikūręs Švietimo ir ugdymo skyrius. Tomo Raginos nuotr.

300 tūkst. litų – tiek pasišovė sutaupyti savivaldybė, atsisakiusi didžiosios dalies nuomojamų pastatų. Kai kurie tarnautojai jau persikraustė, o kiti tai turėtų padaryti iki šių metų vidurio.

Išsibarstę po miestą

Kaune priskaičiuojama apie 20 adresų, kur yra įsikūrę savivaldybės administracijos padaliniai. Bendras jų užimamas plotas – 24 tūkst. kv. m. Dar 2 tūkst. kv. m patalpų yra nuomojama.

Savivaldybėje dar praėjusį mėnesį prasidėjo persikraustymas, nes pasibaigė ir kai kurių patalpų nuomos sutartys.

Iš K.Donelaičio gatvės 19-ajame name nuomojamų patalpų į M.Daukšos gatvėje 34 numeriu pažymėtą namą persikraustė Civilinės saugos tarnyba.

M.Daukšos gatvėje anksčiau dirbo Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus darbuotojai, kurie įsikūrė pagrindiniame savivaldybės pastate bei šalia jo nuomojamose patalpose – Laisvės alėjos 94 ir 94B namuose.

„Kadangi prie Apskaitos skyriaus yra prijungtos Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus apskaitos darbuotojos, jos iš nuomojamo M.Dobužinskio gatvės 6-ojo namo taip pat atsikels į Laisvės alėjos 94 ir 94B namus. Jos užims Energetikos skyriaus darbuotojų vietą. Pastaruosius iškeliame į savivaldybės patalpas V.Putvinskio gatvėje. Čia vėliau atsikels ir Švietimo ir ugdymo skyrius“, – apie vykstančias rokiruotes pasakojo savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Alfonsas Jarušauskas.

Pasak vedėjo, viena pagrindinių permainų priežasčių – bandymas atsisakyti nemažos dalies nuomojamų patalpų.

Jo apskaičiavimais, atlikus minėtą rokiruotę tarp apskaitos, energetikos ir švietimo sričių darbuotojų, per metus pavyks sutaupyti apie 300 tūkst. litų nuomos mokesčio.

Iškels per pusmetį

Šiuo metu savivaldybė nuomojasi patalpas penkiose vietose, tačiau ateityje žada pasilikti tik arčiausiai centrinio savivaldybės pastato esančius du namus.

Kai kurias nuomos sutartis planuojama nutraukti per pirmą šių metų pusmetį.

A.Jarušausko teigimu, dauguma nuomojamų pastatų yra senos statybos – prie jų ne tik sunku privažiuoti, tačiau jų eksploatacijos išlaidos didelės.

Praėjusiais metais šios penkios nuomojamos patalpos savivaldybei per mėnesį kainavo 38 tūkst. litų, o per metus – beveik pusę milijono litų.

Iš dangoraižio – tik miražas

Neskaičiuojant seniūnijų, įsikūrusių įvairiuose Kauno mikrorajonuose, nuo centrinio savivaldybės pastato Laisvės alėjoje labiausiai nutolęs Kūno kultūros ir sporto skyrius, įsikūręs netoli lengvosios atletikos maniežo Aušros gatvėje.

Jo darbuotojai kiekvieną dieną nuvažiuoja nemažą atstumą, darbo reikalais keliaudami iki miesto valdžios.

Prieš kelerius metus Vilniaus savivaldybei pasistačius vieną dangoraižį visai administracijai, nepatogumai sostinėje buvo išspręsti. Tada ir Kauno valdžia prakalbo apie analogišką projektą.

Tada skaičiuota, kad tokio dydžio pastatui, į kurį sutilptų visa administracija, reikėtų beveik 100 mln. litų. Už parduotus pastatus planuota gauti apie 60 mln. litų, o likusią sumą reikėtų skolintis.

Kalbintas savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis sakė, kad pastaruoju metu ši tema savivaldybėje – užmiršta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų