Tiesiai iš ūkininkų rankų

Sostinėje, Ukmergės gatvėje, priešais parduotuvę "Maxima", šeštadienį atidarytas ūkininkų turgus. Čia vilniečiai kasdien galės įsigyti natūralių produktų.

Turgaus atidarymo dieną ūkininkai džiaugėsi, kad prekyba vyksta puikiai net lietingu oru, ir juokavo, jog pastarąjį kartą tokias eiles prie maisto produktų matė tik blokados metais. Ne vieno prekiautojo grietinės, pieno ir sūrio atsargos baigėsi vos per porą valandų. Gyvenantys arčiau Vilniaus skubėjo jų atsivežti, o atvykę iš tolėliau žadėjo sugrįžti kitą dieną su pilnais vežimais gėrybių.

Ūkininkų turgaus iniciatorius Mykolas Čiplys iš Panevėžio patikino, kad prekiauti galės visi norintys ir kol kas nemokamai. Vienintelis kriterijus prekiautojams – kad parduodami produktai būtų natūralūs ar pagaminti pačių.

Ūkininkų turgaus lankytojų dėmesį traukė indiškais aksesuarais puoštas prekystalis-automobilio bagažinė ir skambanti krišnaitų muzika. Čia pardavinėti vegetariški pyragėliai ir desertiniai kokosiniai rutuliukai.

Kioskeliuose siūlyta daržovių, vantų, sėmenų aliejaus, naminio alaus ir giros, įvairiausios duonos ir pyragų. Mažieji būriavosi šalia "gyvųjų" turgaus kampelių, kuriuose buvo parduodami viščiukai ir kalakučiukai. Čia vėliau ketinama pardavinėti ožkas, avis ir net veršiukus.

Prekyvietėje taip pat įsikūrė gėlininkystės paviljonas, kur siūloma Lietuvos ūkiuose išaugintų gėlių, dekoratyvinių sodinukų. Šalia jo plačią erdvę užsiėmė paminklų meistrai.


Kainos

Bulvės (1 kg) – 0,6–0,8 lito

Obuoliai (1 kg) –1–1,5 lito

Medus (1 kg) – 12–14 litų

Sviestas (1 kg) – 20 litų

Pienas (1 l) – 2 litus

Rūkytas skilandis (1 kg) – 20 litų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių