Pereiti į pagrindinį turinį

Trečias kartas G.Paluckui – lemtingas

2009-03-19 09:00
Trečias kartas G.Paluckui – lemtingas
Trečias kartas G.Paluckui – lemtingas / Gedimino Bartuškos nuotr. Pamaina: iš posto išverstą G.Palucką turėtų pakeisti Vilniaus socialdemokratų skyriaus pirmininko R.Adomavičiaus artimas bičiulis V.Milėnas (nuotraukoje).

Vakar miesto taryba atleido savivaldybės administracijos direktorių, socialdemokratą Gintautą Palucką. Jis iš posto išverstas tik trečiu bandymu.

Opozicijai pagailo direktoriaus

G.Palucko atleidimo klausimas į tarybos posėdžio darbotvarkę vakar buvo įtrauktas pirmas. Administracijos direktorių nuspręsta atleisti dėl politinių motyvų. Kadangi jis paskirtas dirbti ankstesnės valdžios, G.Paluckas yra nelojalus naujajai politinei daugumai.

Tačiau ėmus svarstyti G.Palucko atleidimą, piestu stojo savivaldybės opozicija. Visi iki vieno prašė mero paaiškinti, už kokius nusižengimus atleidžiamas administracijos direktorius.

"Aš suprantu, kad yra politinė valia, bet vis dėl to įdomu už ką. Jeigu nėra svarios priežasties, prasidės teismai, jie, mano skaičiavimu, užsitęs pusantrų metų ir miestui kainuos 300 tūkst. litų", – spyrė Lenkų rinkimų akcijos narys Jaroslavas Kaminskis.

"Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus taryba vakar nepritarė, kad būtų atleistas G.Paluckas, tai gal čia vicemero Romo Adomavičiaus asmeninis noras?" – direktorių užstoti bandė ir opozicijos lyderis Juozas Imbrasas.

Į visus klausimus, už ką atleidžiamas G.Paluckas, meras Vilius Navickas nesiteikė atsakyti. Jam į pagalbą atskubėjo vicemeras Gintautas Babravičius. Jis pabrėžė, kad opozicijai turėtų pakakti vienintelio motyvo – tokia politinė valia. Tuomet ir V.Navickas išdrįso kreiptis į opoziciją.

"Jūs skyrėte žmones irgi politine valia ir nė už ką. Baigiam šitas diskusijas", – nukirto V.Navickas.

Iš partijos neišeiti nežada

Prieš balsuojant leista pasisakyti ir pačiam G.Paluckui, tačiau šis teisės kreiptis į tarybą atsisakė. Mestelėjo tik tiek, kad motyvas elementarus, politinis ir teisėtas, kurio komentuoti visai neverta.

Tačiau naujosios valdžios sudėtyje esantys Liberalų sąjūdžio nariai nepraleido progos paironizuoti. Norėta atkreipti aplinkinių dėmesį, kad būtent socialdemokratai, padedami konservatorių, inicijuoja savo bičiulio atleidimą.

"Jeigu socialdemokratai jus siūlo atleisti iš administracijos direktoriaus posto, jūs ketinate ir toliau likti socialdemokratų partijos nariu?" – ironiškai pasiteiravo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Algirdas Gricius, sukeldamas aplinkinių juoką.

"Aš esu socialdemokratas dėl įsitikinimų, o ne dėl einamų pareigų", – klausimą atrėmė G.Paluckas.

Laikinai vadovaus J.Urbanavičius

Taryba nusprendė atviru būdu balsuoti dėl G.Palucko atleidimo. Prieš G.Palucką balsavo kone visa naujoji dauguma – 29 politikai, tarp jų – ir socialdemokratai, išskyrus artimą G.Palucko bendražygį Jurą Poželą.

Nuo rytojaus vietoj G.Palucko savivaldybės administracijai laikinai vadovauti paskirtas pavaduotojas Jonas Urbanavičius, taip pat dirbęs ir su ankstesne Tvarkos ir teisingumo koalicija. Tačiau naujosios koalicijos politine valia jis buvo pripažintas lojaliu ir paliktas eiti senąsias pareigas.

Pirminiame variante buvo numatyta, kad G.Paluckas administracijai turėtų vadovauti iki tol, kol bus paskirtas nuolatinis vadovas. Tačiau naujoji valdžia sprendimą skubiai pakeitė ir vietoj G.Palucko laikinuoju vadovu paskyrė J.Urbanavičių

Kitą tarybos posėdį, vyksiantį po poros savaičių, bus paskirtas nuolatinis savivaldybės administracijos direktorius. Teisę siūlyti atstovą į šį postą turi tik socialdemokratai. Nė neabejojama, kad naujuoju administracijos vadovu taps Vilniaus socialdemokratų skyriaus pirmininko R.Adomavičiaus artimas bičiulis Vytautas Milėnas.


Išrinktas tik vienas administracijos pavaduotojas

Nuvertus G. Palucką imtasi lipdyti naują administracijos vadovybę. Prieš mėnesį atleidus administracijos direktoriaus pavaduotoją Rimantą Kupliauską, vakar tikėtasi paskirti dar du naujus pavaduotojus: Liberalų sąjūdžio frakcijos narį Gerardą Aidigintą Jurkonį ir liberalcentristą Virginijų Dastiką.

Vakar iš dviejų teikiamų kandidatų miesto taryba išrinko tik vieną administracijos direktoriaus pavaduotoją – G.A.Jurkonį. Iš 50 balsavusių politikų jo kandidatūrą palaikė 40 tarybos narių. Jis kuruos miesto ūkio klausimus. Liberalcentristo V.Dastiko kandidatūra netiko dėl sąsajų su koncernu "Rubicon group".

"Kada savivaldybė su bendrove "Dalkia" rengė šilumos tinklų nuomos sutartį, jis buvo ypač lojalus ir stengėsi, kad ta sutartis būtų realizuota. Vėliau girdėjau, kad jam už lojalumą "Rubikonas" atsidėkojo – V.Dastikas gavo naują automobilį. Negaliu to tvirtinti, reikėtų tai patikrinti, bet aš tokias kalbas girdėjai", – tikino opozicijos lyderis Juozas Imbrasas.

V.Dastikas būtų buvęs atsakingas už švietimą, kultūrą, sportą, socialinius reikalus, tačiau jo kandidatūrą iš 50 tarybos narių palaikė vos 20.

Iš viso savivaldybėje dirbs du administracijos direktoriaus pavaduotojai. Naujai paskirtas G.A.Jurkonis ir dabar laikinai administracijai vadovaujantis J.Urbanavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų