Pereiti į pagrindinį turinį

Treniruokliai vilioja ne tik vaikus

2012-07-24 23:59

Kalniečių ir Dainavos parkuose įrengti treniruokliai pritraukia ne tik žaidimų aikštelėse žaidžiančius vaikus, bet ir vyresnio amžiaus kauniečius.

Dviračiu mėgstantis važinėti bedarbis Jurgis, trumpam palikęs treniruoklį, pasidžiaugė, kad turi galimybę sportuoti: "Kadangi laiko turiu, užsuku čia kiekvieną dieną. Juk reikia palaikyti formą. Argi apsimoka eiti į sporto klubus. Ten už kelis atsispaudimus turi mokėti pinigus."

Žaliais sportiniais marškinėliais su užrašu "Lietuva" pasipuošusi pensininkė Birutė parke spėja ir anūkus prižiūrėti, ir su jais pasportuoti. Moteris beveik kiekvieną rytą ateina į parką mankštintis, o kai draugiją palaiko anūkai, parke praleidžia visą dieną.

Anot pašnekovės, daugelis pensinio amžiaus žmonių skundžiasi neturintys įdomios veiklos, todėl sportas jiems gali tapti puikia alternatyva nuoboduliui. Vyresnio amžiaus moterys neturėtų nustoti rūpintis išvaizda. "Prižiūrėdama anūkus Anglijoje nuolat vaikščiojau, todėl buvau numetusi daug svorio. Grįžus į Lietuvą sugrįžo ir nereikalingi kilogramai", – moteriškomis paslaptimis dalijosi kaunietė.

Dainavos parke verda ne tik sportinės aistros. Daug garbaus amžiaus žmonių rymo prie čia pat esančios žaidimų aikštelės ir prižiūri žaidžiančius anūkus.

Pensininkas Jonas sporto aikštelėje bėgiojo paskui judrų berniuką, bet pats lipti ant treniruoklių nesiryžo. "Nemėgstu sportuoti. Neįdomu man. Ateinu čia tik dėl anūkų", – dėstė vyras ir šūktelėjo anūkui, kad būtų atsargus žaisdamas ant treniruoklių.

"Bėgioti paskui anūkus – irgi sportas", – juokavo dėl stuburo išvaržos sportuoti ir dirbti negalinti Alma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų