Pereiti į pagrindinį turinį

Ūkininkai teisiamųjų suole

2008-10-17 09:00

Praėjus daugiau kaip mėnesiui nuo įvykio Vilniuje, kai policininkai ne vietoje prekiavusius ūkininkus suėmė kaip tikrus nusikaltėlius, ekologiškos produkcijos gamintojai stojo į teisiamųjų suolą.

Likus kelioms valandoms iki teismo pradžios Vilniaus policija išplatino pranešimą, kad pareigūnų veiksmai, sulaikant ne vietoje prekiavusius ūkininkus ir uždarant juos į areštinę, buvo teisėti.

Vilniaus apskrities policijos Viešųjų ryšių poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius sakė, kad policijos pareigūnai, siųsti atvesdinti į komisariatą ūkininko Arūno Giedryčio, neturėjo įgaliojimų surašyti nuobaudos įvykio vietoje.

Už prekybą gatvėje be leidimo surašyti protokolą įvykio vietoje turi teisę tik ekologinės policijos pareigūnai arba policijos tyrėjai. Kodėl šiuo atveju buvo prašyta pagalbos policijos patrulių, neaišku.

"Mūsų valstybėje teisine sistema geriausiai pasinaudoti moka tie, kurie tą sistemą prižiūri. Tačiau be įstatymų yra ir etiniai dalykai, moralė", – portalui vilniausdiena.lt kalbėjo dėl pasipriešinimo policijai kaltinamas ūkininkų asociacijos "Viva Sol" pirmininkas Valdas Kavaliauskas.

Bylos nuosprendis dėl galimo ūkininkų pasipriešinimo policijai bus skelbiamas kitą antradienį.

Rugsėjo 8 d. policininkai suėmė šalia kavinės "Café de Paris" ekologiškomis prekėmis prekiavusį  A.Giedrytį. Kai ūkininko stojo ginti "Viva Sol" pirmininkas V.Kavaliauskas, pareigūnai suėmė ir šį asmenį, kaltindami jį darbo trukdymu.

Kavinėje "Café de Paris" ūkininkai prekiaudavo kiekvieną sekmadienį ir tam turėjo leidimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų