Pereiti į pagrindinį turinį

Universitetai laukia Vyriausybės sprendimo

2010-02-01 10:02
Darbymetis: R.Žaliūnas sako, kad parengiamieji darbai vyksta sklandžiai.
Darbymetis: R.Žaliūnas sako, kad parengiamieji darbai vyksta sklandžiai. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Sveikatos mokslų universitetą kuriančios Kauno aukštosios mokyklos – Lietuvos veterinarijos akademija ir Kauno medicinos universitetas – laukia, kad Vyriausybės pritartų naujajam dariniui.

Kauno medicinos universiteto rektorius Remigijus Žaliūnas pasakojo, kad naujojo universiteto steigimo parengiamieji darbai vyksta sklandžiai. Esą šiuo metu mokslininkų grupė rengia naujojo sveikatos mokslų universiteto įstatus. Be to, laukiama Vyriausybės pritarimo.

"Artimiausiu metu Vyriausybė turėtų teikti Seimui siūlymą steigti naują universitetą, tada būtų patvirtintas ir būsimojo universiteto statutas", – sakė R.Žaliūnas ir pridūrė, kad visi darbai turėtų būti atlikti iki vasaros pradžios.

Praėjusiais metais Kauno medicinos universiteto (KMU) ir Lietuvos veterinarijos akademijos (LVA) senatai nusprendė reorganizuoti šias dvi aukštąsias mokyklas ir, suvieniję pajėgas, kurti naują – sveikatos mokslų universitetą.

R.Žaliūnas pabrėžė, kad šiuo metu mokslininkai atlieka didžiulį darbą – į KMU ir LVA integruojamos kitos mokymo įstaigos, iš viso 6 institutai.

"Integracijai ir kitiems darbams numatytos 50 mln. litų lėšos. Panaudosime ES struktūrinių fondų lėšas ir dalyvaudami "Santakos" slėnyje, o Veterinarijos akademija – "Nemuno" slėnyje", – pasakojo R.Žaliūnas.

Paklaustas, ar į sveikatos mokslų universitetą neplanuojama įlieti ir Lietuvos kūno kultūros akademijos, KMU rektorius atsakė, kad ši aukštoji mokykla buvo kviesta prisijungti, bet esą tuomet LKKA vadovai teigė nesantys pasirengę dalyvauti tokiame projekte.

"Aukštosios mokyklos turi jungtis savo noru, nepatiktų, jeigu kas nors diktuotų iš viršaus. Jeigu LKKA senatas pakeis sprendimą, gali būti, kad ir ši aukštoji mokykla įsijungs į naująjį darinį", – neatmetė tokios galimybės R.Žaliūnas.

Jis skaičiuoja, kad naujasis universitetas turės apie tūkstantį mokslo laipsnį turinčių darbuotojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų