Pereiti į pagrindinį turinį

Už reklamos plotus mieste - dviračių nuomos punktai

2012-05-17 12:32
Už reklamos plotus mieste - dviračių nuomos punktai
Už reklamos plotus mieste - dviračių nuomos punktai / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Visi miesto valdomi reklamos plotai: viešojo transporto stotelės, kolonos, vitrinos – į vienos bendrovės rankas, o ši mainais už tai įrengia seniai žadėtą oranžinių dviračių nuomos sistemą. Taip suplanavo savivaldybė.

Šiemet dar nebus

Konkursą dėl reklaminių inžinerinių statinių (transporto laukimo paviljonų, kolonų, miesto informacinių vitrinų, viešųjų automatinių tualetų, reklamos skydų) ir automatinės dviračių nuomos sistemos įrengimo miestas žada skelbti artimiausiu metu.

Su reklamos plotus sostinėje lig šiol valdančiomis bendrovėmis „Clear Channel Lietuva“, „Baltijos vaizdinė reklama“, „JCDecaux Lietuva“ sutartys bus nutrauktos.

Konkursą laimės bendrovė, pasiūliusi mokėti didžiausią paramos socialinės infrastruktūros plėtrai sumą per metus. Kitaip tariant, laimėtojas priklausys nuo to, kiek pinigų galės skirti stotelėms įrengti ir priežiūrai, dviračių nuomos sistemai ir pan.

Konkursą laimėjusi bendrovė, jei šis bus sėkmingas, reklamos plotais galės pradėti naudotis kitąmet vasarį. Taigi ir automatinės dviračių nuomos sistemos šią vasarą ar rudenį vilniečiai nesulauks. Su bendrove, laimėjusia konkursą, sutartis būtų sudaryta penkeriems metams.

Nuomos punktai – tik pudra?

Opozicijos atstovai spėja, kad merija jau puikiai žino konkurso laimėtoją. Juk čia pat Seimo rinkimai, o „oranžiniai dviračiai“ Vilniuje – vienas jau labai ilgai kartojamų mero A.Zuoko pažadų. Be to, tai bus vienas iš nedaugelio mero darbų, kuris būtų apčiuopiamas.

„Visi žinome, kad bendrovė, galinti įrengti tokią sistemą, bent Lietuvoje yra tik viena. Nors gali būti ir konsorciumas. Šitam konkursui buvo ruošiamasi itin ilgai. Nemanau, kad šįsyk jis galėtų sužlugti – juk artėja Seimo rinkimai, o merui reikia parodyti savo darbus“, – kalbėjo opozicijos atstovas miesto taryboje konservatorius Valdas Benkunskas.

Užvakar miesto taryboje kalbėję valdantieji džiūgavo, kad konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu. Tačiau meras pripažino: negalime pasigirti gerais dviračių takais.

„Reikšmingų pokyčių, kokių tikisi dviratininkai, pažadėti negalime, tam šiemet biudžete nėra lėšų. O konkurso reklamos paketas yra sudėtinė dalis, tai normalu. Šiandien rinkoje tokią sistemą gali pasiūlyti bet kas, bet praktiškai veikia keturios bendrovės“, – užvakar samprotavo A.Zuokas.

Dviračių istorija – sena

Konkursas įrengti dviračių nuomos punktus buvo skelbiamas ir prieš porą metų, tačiau jame nepanoro dalyvauti nė viena bendrovė.

Romas Adomavičius, sostinės vicemeras, dar praeitą kadenciją svarstė apie galimybes įgyvendinti A.Zuoko oranžinę idėją. Vilniuje įkurti dviračių nuomos punktus vicemeras žadėjo dar 2010-aisiais: buvo rengiamos galimybių studijos, skaičiuojama, kiek tai gali kainuoti, tačiau idėjos realizuoti taip ir nepavyko.

Tačiau tąsyk galimus konkurso dalyvius atgrasė nepatrauklios projekto finansavimo sąlygos. Dalyvauti dviračių nuomos punktų konkurse tuomet svarstė tik bendrovė „JCDecaux Lietuva“, tačiau, pasak jos atstovų, projektas bendrovei pasirodė neatsiperkantis.

Miesto savivaldybė 2010-aisiais apskaičiavo, kad bendra projekto vertė galėtų siekti 1,5–2 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų