Vagį sučiupęs vaikinas sulaukė policijos padėkos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Inga Lėlienė įteikė Juozo Tallat-Kelpšos muzikos mokyklos mokiniui Ryčiui Svilainiui nusipelniusių policijai apdovanojimo ženklą „Už paramą policijai“.

Septyniolikmetis pasižymėjo pilietiškumu ir ypatinga drąsa. Rugsėjo 5 d. apie 18 val. viešojo transporto stotelėje „Reformatų“, Vilniuje, Rytis pamatė, kaip iš mažametės mergaitės vyras atėmė mobiliojo ryšio telefoną ir pabėgo. Mergaitei pradėjus verkti, jaunasis Lietuvos pilietis nepabūgo ir pasivijo nusikaltėlį, jį sulaikė, o apie įvykį nedelsdamas informavo policijos pareigūnus. Jaunuolio pilietiškumo dėka buvo užkardyta nusikalstama veika, o ikiteisminis tyrimas dėl vagystės netrukus keliaus į teismą.

Lapkričio 9 d. šis ženklas drąsiam jaunuoliui įteiktas oficialiai Vilniaus Juozo Tallat- Kelpšos muzikos mokyklos aktų salėje. Šios mokyklos mokiniai gerą žinią palydėjo aplodismentais ir gera nuotaika.

Ženklas „Už paramą policijai“ teikiamas asmenims, kurie padėjo policijai palaikant viešąją tvarką, stiprinant teisėtvarką, atskleidžiant ir užkardant nusikalstamas veikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių