Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikų Velykos, smagios ir tėveliams

2009-04-14 09:00
Vaikų Velykos, smagios ir tėveliams
Vaikų Velykos, smagios ir tėveliams / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Smagu: darželinukams Paulinai, Rokui ir Augustei Velykos yra linksmiausia metų šventė.

Rotušės aikštėje vakar vidurdienį užvirė tikriausias šventinis Velykų šurmulys, daugiausia džiaugsmo suteikęs mažiesiems kauniečiams – kone visi renginiai ir atrakcijos buvo skirti vaikams.

Zuikiai, meškos, antys, drugiai, pavasario gėlės – Kauno senamiestyje antrąją Velykų dieną buvo galima išvysti visų pavasario kvieslių personažus. Pasakų herojai švenčių proga sveikino kiekvieną sutiktą mažylį, o pageidavusiesiems mielai pozavo prieš fotoaparatų objektyvus.

"Pažiūrėkite į vaikelių akis, jie visi labai džiaugiasi! Velykos – tai šventė, kuri kiekvienus namus pripildo šilumos, o mažiesiems dovanoja daugybę žaidimų ir atrakcijų", – smagiai kalbėjo Velykų fėja persirengusi moteris.

Daugiausia vaikų dėmesio sulaukė minkštutėliu antino apdaru apsitaisęs aktorius – paskui šį personažą vaikai nuolat sekiojo iš paskos, kalbino ir kvietė kartu pažaisti.

Pavasario saulės nešėjais pasivadinę šventės rengėjai netrukus visus vaikus pakvietė į didžiulį velykinių žaidimų ratą. Boružių, zuikių ir kitų pavasario personažų traukiamas lengvai įsimenamas daineles kai kurie vaikai jau buvo išmokę darželiuose, o kiti greitai jas įsiminė ir kartu dainavo. Vaikų balsais Rotušėje skambėjo: "Kiškeli, kiškutėli, duok man vieną pyragėlį", "Pyragėliai iš sėklyčių, iš žolyčių", "Rid rito, rid rito, margučiai nusirito".

Darželinukai Paulina, Rokas ir Augustė tikino, kad Velykos jiems – įdomiausia šventė. "Nes galima marginti kiaušinius ir išpaišyti juos vašku", – paaiškino Rokas, o Augustė pridūrė, kad smagiausia margučius ridenti. Paulinai per Velykas labiausiai patinka žaidimas, kai prie stalo išbandomas margučių tvirtumas. Ji džiaugėsi, kad šįmet pavyko išsirinkti labai tvirtą kiaušinį, įveikusį daugelio kitų šeimos narių margučių lukštų tvirtumą.

"Vilties" medžio akcijos organizatorė, tautodailininkė Nijolė Jurkuvienė priminė pagoniškas tradicijas. Senovės lietuvių išmintis byloja, kad per Velykas galima pasisemti atsinaujinančios energijos. Esą ji užplūsta kiekvieną Žemės gyvybę, užlieja saulę motulę, mėnulį tėvelį ir žvaigždes sesutes, o kai susilieja du elementai – ugnis ir vanduo – gimsta nauja gyvybė.

Maždaug 500 smalsuolių sutraukusią šventę papuošė ir tautodailininkai, surengę dirbinių mugę. Ypač gausaus kauniečių dėmesio sulaukė Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centro narių sukurti moliniai dirbiniai ir įvairiausi rankų darbo saldumynai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų