Vasario 16-ąją plevėsuos trispalvės

Pirmadienį nuo ankstyvo ryto Kauno gatvės ir aikštės pasipuoš įvairaus dydžio trispalvėmis. Vyks nuotaikingos akcijos, minėjimai, koncertai ir eisenos.

"Įspūdingų vaizdų pamatys ir vyturiai, ir tie, kurie po savaitės darbų nori ilgiau patinginiauti lovoje. Ši Vasario 16-oji pažymėta daugybe skirtingų akcentų", – apie Lietuvos Valstybės Atkūrimo dienai skirtos programos įvairovę kalbėjo bendrovės "Pramogų planeta" projektų vadovė Daiva Šmitienė.

Jos teigimu, Vasario 16-osios renginiai prasidės tradicine Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir studentų akcija. Jos metu vairuotojams bus dalijami ne baudos kvitai, o Lietuvos trispalvės. "Akcija tokia populiari tarp akademinio jaunimo, kad šiemet studentai pešėsi, kurie iš jų vairuotojams dovanos vėliavėles", – studentų aktyvumu džiaugėsi D.Šmitienė.

10 val. Arkikatedroje bazilikoje tikintiesiems šv.Mišias aukos Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Tuo pačiu metu šv. Mišios bus aukojamos ir Kauno Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Likus pusvalandžiui iki vidudienio, Kauno kariliono bokšto varpų skambesiai vilios į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Lygiai 12 val. čia prasidės Lietuvos Valstybės Atkūrimo dienai skirtas minėjimas, Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, gėlių padėjimas.

"Norime, kad Vasario 16-ąją neliktų miestiečio, rankoje nelaikančio trispalvės. Jei taip atsitiktų – kviečiame patiems tapti trispalvės dalimi", – taip D.Šmitienė pristatė vieną įspūdingiausių pirmadienio renginių. 12.45 val. Vienybės aikštėje prasidės akcija "Gyvoji vėliava". Kauno studentai ir jaunimo organizacijos kartu su kauniečiais pasipuoš 3 tūkst. raudonos, žalios, geltonos spalvų "peteliškėmis" ir sustos į gyvąją trispalvę, kuri bus įamžinta nuotraukoje. "Mieli kauniečiai, peteliškes galėsite neštis namo, tačiau į rankinę jas dėkite tik po akcijos, kuomet didžiąją trispalvę įamžins fotoobjektyvas", – į miestiečius kreipėsi D.Šmitienė. Organizatorių tikinimu, Lietuvos Valstybės Atkūrimo dieną miesto gatvėse bus galima pamatyti senovinių karietų, Istorinės Prezidentūros sodelyje pabendrauti su prieškario Lietuvos miestiečiais, išgirsti pasakojimų apie laikinosios sostinės istoriją. Šventinę dieną užbaigs koncertas, kuris pradžiugins gera retro muzika ir pirotechninėmis instaliacijomis. Nuo 19 val. pusvalandžiui bus sustabdytas transporto eismas K. Donelaičio gatvės atkarpoje tarp Maironio ir A.Mickevičiaus gatvių.

"Džiaugiuosi, kad šiemet renginyje dalyvaus daug jaunimo, tačiau dar kartą noriu pabrėžti, kad kiekvieno jūsų dalyvavimas šventėje ypač svarbus", – minėti Lietuvos Valstybės Atkūrimo dieną ragino D. Šmitienė.


Vasario 16-osios dienos renginiai

11 val. – Kauno studentų ir visuomeninių jaunimo organizacijų eisena nuo Arkikatedros bazilikos į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį.

13.15 val. savivaldybės ir studentų atstovai senovinėmis karietomis važiuos nuo Vienybės aikštės iki Istorinės Prezidentūros.

13.30 val. – gėlių padėjimas prie paminklų ir teatralizuotas susitikimas su istoriniais personažais Istorinės Prezidentūros sodelyje.

13.30 val. – mokinių chorų festivalis "Vilties daina" VDU Didžiojoje salėje, K.Donelaičio g. 28.

14.30 val. – iškilmingas minėjimas Kauno rotušėje (įėjimas su kvietimais).

15 val. – tautinio meno koncertas "Laisvės varpas" Kauno kultūros centre "Tautos namai" (Vytauto pr. 79).

16 val. – Vyčio kryžiaus ordino vėliavos nuleidimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

16 val. –parodos "Geriausias metų kūrinys" laureatų apdovanojimas Kauno paveikslų galerijoje (K.Donelaičio g. 16.)

16 val. – vargonų muzikos koncertas Kauno Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčioje.

18 val. – koncertas "Retro Kaunas" bei pirotechninės instaliacijos Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

19 val. – mišraus choro "Leliumai" koncertas Kauno Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje.


Šiame straipsnyje: vasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
dejau as ant tokios lietuvos ir ant tokiu lietuviu . patys save apgaudineja palaikydami tokia lietuva

zygimatas

zygimatas  portretas
to 123 Tai dek ir isvaziuok is Lietuvos jei tau taip blogai...

123

123 portretas
ne as niekur nevaziuosiu , o deliosiu ant lietuviu ir lietuvos
VISI KOMENTARAI 14

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių