Vėl bus ieškoma Lazdynų baseino operatoriaus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto taryba trečiadienį nutarė, kad statomas Lazdynų baseinas būtų valdomas koncesininko, pranešė savivaldybė.

Operatoriaus konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu, o sutartis galiotų ne ilgiau kaip 14 metų.

Koncesininkas bus atsakingas už plaukimo paslaugas, mokymų ir neformaliojo švietimo sporto renginius, sporto salės nuomą, kavinės ir SPA veiklą. Jis taip pat turės prižiūrėti sveikatinimo centrą: teikti komunalines paslaugas, valyti centrą ir teritoriją, tvarkyti atliekas, rūpintis automobilių aikštele.

Kai baseinu nesinaudos Vilniaus savivaldybė ar jos nurodyti viešieji subjektai, koncesininkas galės vykdyti ūkinę komercinę veiklą.

Miesto taryba koncesininko konkursą jau buvo paskelbusi 2019 metų balandį. Tačiau bankrutavus baseino statybos rangovei „Irdaivai“ (dabar – „Active Construction Management“) ir sustojus darbams, 2020 metų spalį jis buvo nutrauktas.

Vilniaus m. savivaldybės nuotr.

Šiuo metu Lazdynų baseino statybas tęsia naujas rangovas – Panevėžio statybos trestas. Jam liko  atlikti apie 60 proc. darbų. Juos planuojama baigti 2022 metų pradžioje.

Sporto centras su 50 ir 25 metrų plaukimo takeliais vietoje nugriauto sovietmečiu statyto baseino pradėtas statyti 2017-aisiais.

Sporto centre aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Planuojama, kad centre veiks ir treniruočių salės, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengta 1200 sėdimų vietų žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių