Pereiti į pagrindinį turinį

Vežimėlio paieškos – atsakingas darbas

2008-10-07 09:00
Vežimėlio paieškos – atsakingas darbas
Vežimėlio paieškos – atsakingas darbas / Tomo Černiševo nuotr.

Vežimėlių kūdikiams ieškantys tėvai įžengę į parduotuvę sutrinka – visko tiek daug. Kaip išsirinkti tinkamą? Specialistai pataria: rinkdamiesi vežimėlį atkreipkite dėmesį į poreikius.

Svarbiausia poreikiai

Kur įsigyti vežimėlį? Į ką kreipti dėmesį renkantis? Tai tik dalis klausimų, kuriais prieš metus vilnietė Inga Lopienė apipylė vaikų turinčias bičiules. Dabar ji gali patarti ir kitoms: nuspręskite, kaip jis bus naudojamas, kur ketinate vežioti vaiką. Jauna mama patarė negailėti laiko ir vaikišką vežimėlį rinktis labai atidžiai.

Tos pačios nuomonės ir du vaikus auginanti Eglė Žvikienė. Pirmo vežimo jai teko ieškoti prieš šešerius metus, kai laukėsi dukros Saulės.

"Vežimėlio paieškos užtruko ilgokai. Tiesa, dar nebuvo tokio pasirinkimo kaip dabar", – sūpuodama antrą vienų metų atžalą šypsojosi moteris. Rinkdamasi vežimą ji kreipė dėmesį į ratus, kaip jie reguliuojasi, juda tik tiesiai ar ir į šonus. Moteris su vaikais išvažiuoja pasivažinėti ir į miestą, ir į pajūrį, tad tinkami ratai jai buvo labai svarbu.
"Lengvai riedėjome smėliu, o kai kuriems tėvams atžalų vežimėlius teko nešti", – kalbėjo vilnietė.

Pirkite lengvą vežimėlį

Parduotuvių tinklo "Kotryna" pardavimo vadybininkas Julius Dobrovolskis tikino, kad būtina atkreipti dėmesį į tai, kur gyvenate. Jei esate įsikūrę penktame daugiabučio aukšte, kuriame nėra lifto, rinkitės itin lengvą vežimėlį.

"Jei jis bus labai sunkus, užsikrausite naštą",– patarė vadybininkas.

J.Dobrovolskis atkreipė dėmesį ir į ratus. Gyvenantiems užmiestyje ir dažnai vežiojantiems vaikus neasfaltuotais keliais jis siūlo rinktis didesnius ratus – tokie lengviau važiuoja. Priešingai, jei gyvenate miesto centre ir jums nėra būtinybės vaiką dažnai vežioti vežimėliu lauko keliukais, maži ratukai gali būti pranašumas jį gabenant automobiliu.

J.Dobrovolskis taip pat patarė iš anksto apgalvoti, kokių vežimėlio pranašumų jums gali prireikti. Nepirkite vežimėlio, turinčio daug pranašumų, jei manote, kad tiek jų neprireiks.
"Kam tada už tai mokėti, jei nesinaudosite? Kiekvienas vežimėlio pranašumas ar patobulinimas yra įskaičiuotas į kainą", – sakė vadybininkas.

Nepirkite turguje

E.Žvikienė vežimą atžalai įsigijo vaikiškų prekių parduotuvėje, tačiau kitiems pataria neskubėti. Jos nuomone, kokybiškų ir kur kas pigesnių galima atrasti skelbimuose internete. Dažnai jie būna naudoti, bet geros būklės.

"Galite sutaupyti apie tūkstantį litų ir daugiau, skaitykite skelbimus", – ragino jaunus tėvus E.Žvikienė. Pinigų suma, kurią galite sutaupyti, priklauso nuo vežimėlio komplekto. Vežimą su lopšiu, automobiline kėdute ir sportine dalimi parduotuvėje įsigysite už 2–3 tūkst. litų. Skelbimuose gerai paieškoję galite susikomplektuoti gerą vežimą už 1–1,5 tūkst. litų.

"Nepirkite turguje, jame retai rasite kokybiškų daiktų", – patarė J.Dobrovolskis. Vyro nuomone, įsigijus prastą vežimėlį, turgaus prekiautojas vargu ar sutiks grąžinti pinigus. Pardavimo vadybininkas tikino, kad turguje dažniausiai parduodami senesnių kolekcijų modeliai.

"Jei vis dėlto vežimėlį perkate turguje, nepamirškite pareikalauti jo kokybės sertifikato. Dėl jūsų vaiko saugumo", – patarė J.Dobrovolskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų