Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemeras mėgsta atostogas

2009-02-18 09:00
Vicemeras mėgsta atostogas
Vicemeras mėgsta atostogas / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Keliauja: S.Vaičikausko numone, vienadienės komandiruotės "nesiskaito".

Kauno mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas garsėja pomėgiu atostogauti. Jo darbo grafiką paįvairina komandiruotės ir dienos, kuomet politikas nedirbo dėl ligos.

Atostogos – kaip aistra

Mero pavaduotojas socialdemokratas S.Vaičikauskas šiemet oficialiai dirbo dvylika dienų. Politikas ilgokai sirgo. Vasario pradžioje praradęs socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininko kėdę jis spėjo išeiti atostogų. "Tas atostogas planavau dar pernai gruodį. Reikia asmeninius reikalus sutvarkyti, tėviškę aplankyti", – ramiai dėstė S.Vaičikauskas.

Pernykščiame S.Vaičikausko kalendoriuje taip pat mirga ne vienas įrašas apie atostogas. Vicemeras ilsėjosi ir po vieną, ir po kelias dienas, ir visą mėnesį.

Žinodamas, kad rudenį dalyvaus Seimo rinkimuose ir pasinaudos įstatymo suteikta teise išeiti atostogų, S.Vaičikauskas nusprendė nekeisti savo kasmetinių atostogų tradicijos. Rugpjūtį jis ilsėjosi Nidoje ir vyko į Pekiną stebėti olimpinių žaidynių. Po mėnesio atostogų į darbą jis grįžo rugsėjo 1-ąją, o rugsėjo 15-ąją išėjo rengtis rinkimams.

"Nemanau, kad atostogavau daugiau už kitus. Kaip ir priklauso, 28 dienas. Jeigu komandiruotės papuolė savaitgalį, už jas atiduoda atostogomis", – aiškino vicemeras.

Dirba kiek gali

S.Vaičikauskas yra atsakingas už savivaldybės turto ir statybų priežiūrą, miesto ūkį, energetiką, aplinkos kokybės gerinimą ir apsaugą. Kai jo nėra darbe, kuruojamomis sritimis rūpinasi administracijos direktoriaus pavaduotojas bendrapartietis Romaldas Rabačius. Miesto meras Andrius Kupčinskas pripažino, kad tokiais atvejais kitiems darbuotojams tenka didesnis darbo krūvis.

Mero nuomone, jo pavaduotojas S.Vaičikauskas pats turi teisę nuspręsti, kada eiti atostogų. "Jis mato poreikį ir pats rašo pareiškimą, jeigu to reikia. O ligos negali iš anksto numatyti", – svarstė A.Kupčinskas.

Ką veikia S.Vaičikauskas darbe? Vicemero darbotvarkė dažnai nebūna užpildyta nuo ryto iki vakaro, o įrašai joje – labai nekonkretūs. Pavyzdžiui, iš ryto jis dalyvauja pasitarime su vicemerais ir administracijos direktoriumi, paskui turi susitikimą, vėliau – pasitarimą. Po pietų – vėl susitikimas su interesantu, paskui – darbas su dokumentais, jų tikrinimas. Po to – vėl interesantas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas ne kartą yra gynęs poziciją, kad miestui tikrai reikalingas ketvirtas vicemeras. Socialdemokratai gavo vicemero postą nusprendę paremti valdančiąją koaliciją. Mero teigimu, koalicijos sutarties reikia laikytis.

Kanuose gal nepaklys?

Kolegos žino, kad S.Vaičikauskas nuolat važinėja į ministerijas Vilniuje. Tokios komandiruotės nefiksuojamos darbo tabeliuose, kuriuos pildo savivaldybės Personalo skyrius. Paties S.Vaičikausko manymu, vienadienės išvykos "nesiskaito".

Pernai jis išgarsėjo savo gebėjimu pasiklysti sostinėje. Meras buvo įpareigojęs savo pavaduotoją nuvykti į Vilnių ir dalyvauti Viešųjų logistikos centrų plėtros ir veiklos priežiūros nuolatinės komisijos posėdyje, kur buvo svarstomi Kaunui svarbūs klausimai. Kaip vėliau paaiškėjo, S.Vaičikauskas posėdyje nepasirodė. Vicemeras esą nesugebėjo rasti kabineto, kuriame vyko susitikimas.

Po verslininko Vladimiro Romanovo tradicinio pokylio Vilniuje pernai sausį S.Vaičikauskas negrįžo į Kauną ir kitą dieną darbe nepasirodė. Vėliau jis paaiškino sostinėje rūpinęsis kapinių reikalais, nors niekas jo nebuvo įpareigojęs to daryti.

Kovo 10–13 d. mero pavaduotojas rengiasi vykti pasižvalgyti į pasaulinę nekilnojamojo turto parodą saulėtuosiuose Kanuose.


S.Vaičikausko atostogos ir komandiruotės


2008 m.

02 11 – 02 15 atostogos

02 22 – 02 22 atostogos

04 21 – 04 25 atostogos

05 12 – 05 20 atostogos

05 26 – 05 29 komandiruotė į Košicę (Slovakija)

08 04 – 09 01 atostogos

09 15 – 10 10 nedirbo per Seimo rinkimų kampaniją

11 20 – 11 21 komandiruotė į Helsinkį (Suomija)


2009 m.

01 13 – 01 30 nedirbo dėl ligos.

02 09 – 02 13 atostogos

03 10–13 planuojama komandiruotė į Kanus (Prancūzija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų