Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemero pinigai atvedė iki belangės

2009-02-11 09:00
Vicemero pinigai atvedė iki belangės
Vicemero pinigai atvedė iki belangės / Tomo Raginos nuotr. Kauno miesto mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas

Kauno miesto mero pavaduotojo Stepono Vaičikausko banko sąskaitą ištuštinęs recidyvistas už grotų praleis beveik dvejus metus.

Apiplėšė prie namų

Kauno miesto apylinkės teismas vakar paskelbė nuosprendį 31 metų Haroldui Mikalauskui. Devintą kartą nuteistas vyras šįkart nuosprendžio sulaukė už tai, kad pasinaudojo svetima banko mokėjimo kortele ir iš jos pavogė 5 tūkst. litų.

Mokėjimo kortelė buvo pagrobta iš Kauno vicemero socialdemokrato S.Vaičikausko. Kaip rašyta "Kauno dienoje", pernai liepą politikas vidury nakties buvo užpultas Rotušės aikštėje grįžtantis iš sostinės.

Nukentėjusysis pasakojo, kad kolega jį parvežė ir išleido Senamiestyje. Vienoje rankoje nešdamas lagaminą, o kitoje švarką, S.Vaičikauskas žingsniavo namų link. Netikėtai jam kelią pastojo pora jaunuolių. Vienas stvėrė politiko lagaminą su asmeniniais daiktais ir svarbiais dokumentais, o kitas pagriebė švarką. Nors nukentėjusysis dar mėgino plėšikus pavyti, tačiau bergždžiai.

Tik kitądien prisiminęs, kad pagrobtame portfelyje buvo ir banko mokėjimo kortelės bei pasirūpinęs jas užblokuoti, politikas vienoje sąskaitų pasigedo 5 tūkst. litų. Nusikaltėliai spėjo ištuštinti ją dar anksti ryte.

Prisipažino ir gailėjosi

Neseniai teismo salėje akis į akį susidūręs su H.Mikalausku, vicemeras aiškino tiksliai neatsimenąs, kaip atrodė užpuolikai, tačiau patvirtino, kad lyg ir ne tokio sudėjimo, kaip teisiamasis. Toks nukentėjusiojo teiginys leido H.Mikalauskui išvengti atsakomybės už plėšimą.

Bylos duomenimis, H.Mikalauskas praėjusių metų liepos 17 d. prekybos centre "Molas" pasinaudojo S.Vaičikausko banko mokėjimo kortele ir iš sąskaitos paėmė 5 tūkst. litų. Neteisėtu svetimos banko mokėjimo kortelės panaudojimu kaltintas vyras visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo, žadėjo atlyginti politikui padarytą žalą.

Iš Kauno tardymo izoliatoriaus jis išsiuntė nukentėjusiam politikui du laiškus su graudžiais atsiprašymais ir prašymu tarpininkauti, kad teismas nepasiųstų jo už grotų. S.Vaičikauskas į tokią teisiamojo "kūrybą" pernelyg nekreipė dėmesio ir spręsti dėl nusikaltėlio likimo pavedė teismui, sakydamas, kad netiki, jog laisvėje tokie asmenys galėtų dorai ir sąžiningai dirbti.

Kaltino draugą Stiopą

H.Mikalauskas teisme pasakojo, esą tądien paryčiais pažįstamas Stiopa, su kuriuo jis sėdėjo kalėjime, paprašė pavežti iki bankomato. Anot kaltinamojo, su minėtu Stiopa jis tą rytą susitiko Šilainiuose, iš kur nuvyko iki K.Baršausko gatvės. Draugas nuėjo iki bankomato pirmas, neva norėdamas pasiimti užsienyje uždirbtus pinigus, bet po akimirkos grįžo ir pasakė nemokantis naudotis įrenginiu.

Teisiamasis tvirtino tenorėjęs bičiuliui padėti, todėl pats nuėjo ir iš svetimos sąskaitos paėmė 5 tūkst. litų, o už tai gavo du šimtus litų atlygio. Tik po to recidyvistas esą suprato, kad buvo "pakištas". Bankomato vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo jo veidą, todėl nuotraukas tuoj pat išplatinę teisėsaugininkai netrukus sualaikė įtariamąjį.

Nepaisant bandymų neigti savo kaltą, teismo sprendimu, H.Mikalauskas ne tik turės praleisti už grotų metus ir aštuonis mėnesius, bet ir privalės atlyginti vicemerui jo patirtą žalą – 5 tūkst. litų.

Į laisvės atėmimo bausmės laiką įskaičiuotas beveik pusmetis nuo praėjusių metų rugpjūčio, nes nuo tada nusikaltėlis buvo suimtas. Realiai H.Mikalauskui už grotų teks praleisti šiek tiek daugiau nei metus. Prokurorai buvo siūlę teismui nuteisti jį 3 metų ir 7 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Niekur nedirbantis, šeimos nesukūręs kaunietis pernai kovą išėjo į laisvę, atlikęs dvejų metų bausmę. Iš ankstesnių aštuonių jo teistumų didelė dalis bausmių skirta taip pat už turtinius nusikaltimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų