Pereiti į pagrindinį turinį

Vicemerui trukdo moraliniai įsitikinimai

2009-05-29 09:43
Išsisuko: už kultūrines įstaigas atsakingas S.Buškevičius džiaugėsi, kad jam nereikės rūpintis "Stumbro" muziejaus steigimu.
Išsisuko: už kultūrines įstaigas atsakingas S.Buškevičius džiaugėsi, kad jam nereikės rūpintis "Stumbro" muziejaus steigimu. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Su „Stumbro“ muziejaus kūrimo iniciatyvine grupe nesusitikęs Kauno mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius džiaugiasi išsisukęs nuo savo pareigos.

Su alkoholinių gėrimų gamintojo „Stumbro“ atstovais dėl muziejaus kūrimo vakar kalbėjosi miesto ūkio reikalus kuruojantis Kauno mero Andriaus Kupčinsko pavaduotojas Steponas Vaičikauskas.

„Meras man pavedė susitikti. Kodėl man? Nežinau. Gal todėl, kad tuo metu buvau pas jį kabinete. Aš nesiginčijau“, - aiškino S.Vaičikauskas.

Sporto ir kultūros sritį, į kurią patenka ir muziejai, kuruoja kitas vicemeras - S.Buškevičius. Jis teigė, kad jam domėtis muziejaus steigimo klausimu niekas nepavedė, tačiau dėl to politikas nė kiek neįsižeidė.

„Moraline prasme, kuruodamas šį klausimą, pažeisčiau vadinamuosius privačius ir viešuosius interesus. Aš esu blaivininkas. Kiek suprantu, „Stumbro“ muziejuje bus pristatoma alkoholio istorija, o ne paveikslų galerija“, - juokėsi mero pavaduotojas.

A.Kupčinskas pateikė kitą versiją. Susitikti su iniciatyvine muziejaus kūrimo grupe jis siūlė abiem savo pavaduotojams, tačiau S.Buškevičius pasakė, kad esą turi svarbių darbų, su planuojamo steigti „Stumbro“ muziejaus atstovais susitikti atsisakė. Jo niekas atkakliai ir neįkalbinėjo.

„Tai ir gerai. Gražiai išsisukau“, - gera nuotaika tryško S.Buškevičius.

Mero pavaduotojas teigė, kad nėra nusistatęs prieš tokį muziejų. Visai kitaip būtų, jei alkoholinių gėrimų gamintojo pavadinimu būtų pakrikštyta Nemuno saloje statoma pramogų ir sporto arena.

Vos tapęs vicemeru S.Buškevičius įsivėlė į ginčus su Kaune veikiančiais alkoholio gamintojais. Tuomet politikas viešai pareiškė, kad tarp Kauno dienų šventės rėmėjų nenorėtų matyti nei alaus daryklų, nei kitų alkoholio gamintojų. Tai įžeidė šioms bendrovėms atstovaujančius verslininkus. Neoficialiai kalbama, kad tuomet konfliktą su įvairių švenčių ir koncertų mecenatais pavyko užglaistyti įsikišus Kauno merui.

„Stumbro“ muziejaus kūrėjai vakar Kauno vadovams pasakojo, kad idėja kol kas yra pirminės stadijos. Iš miesto savivaldybės prašoma tik palaikymo, o ekspozicijoje būtų galima susipažinti su paties „Stumbro“ ir jo fabriko istorija, kuri susipynusi su Kaunu, pristatoma alkoholinių gėrimų vartojimo kultūra ir tradicijos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų